Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkaz van Gaalu?

VIDEO Ludi start Boxing Dayja: Krkić i Arnautović srušili United!

U prvoj utakmici ovogodišnjeg Boxing Dayja Crveni vragovi morali su potpisati kapitulaciju u Stoke-on-Trentu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potpuno zasluženo u prvoj utakmici 18. kola Premierlige Stoke City je pobijedio Manchester United s 2:0 i stigao do sedmog trijumfa.

Pobjeda domaćeg sastava mogla je biti i izraženija jer odigrali su puno kvalitetnije, imali i više izrazitih šansi od Manchester Uniteda, ali nije bilo dovoljno preciznosti.

Bojan Krkić je doveo Stoke City u vodstvo nakon katastrofalne pogreške Memphisa Depayja. Nizozemac je htio glavom vratiti loptu De Gei s lijeve strane, ali učinio je to vrlo slabo što koristi Glen Johnson i šalje povratnu za Krkića, a nekadašnji španjolski reprezentativac nije imao težak posao.

Bilo je to u 18. minuti, a u 26. Stoke stiže do novog gola. Iz slobodnjaka je pucao Krkić, pogodio je nekog u živom zidu gostiju u glavu i lopta se odbila, a prihvatio ju je Marko Arnautović, namjestio se i topovski pogodio s 20-ak metara. Nemoćan je bio David De Gea...

Mogao je Arnautović i do svog drugog gola u 35. minuti nakon što ga je sjajno s centra proigrao Krkić, ali u situaciji kad je izbio sam pred De Geu prerano se odlučio na šut i lopta je otišla pored desne vratnice.

Louis van Gaal, kojem se opasno trese stolica nakon najnovijeg poraza, pokušao je uvođenjem Waynea Rooneyja na poluvremenu promijeniti tijek dvoboja, ali kapetan Uniteda uklopio se u sivilo svoje momčadi. I u ono malo (polu)prilika što je stvorio United odlično je reagirao domaći vratar Jack Butland, uz Krkića i Arnautovića najzaslužniji za slavlje Stokea.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider