Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo, a nije gotovo

VIDEO Otkazana utakmica Uniteda, Bilić izgubio ali još može u Europu!

Odigrano je devet od 10 utakmica posljednjeg kola engleskog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Manchester United - Bournemouth nije se odigrala zbog sumnjivog paketa koji je pronađen na tribinama Old Trafforda.

Britanski mediji izvijestili su kako je pola sata prije utakmice stadion evakuiran. Sukladno naredbi policije, gledatelji sa sjeverozapadnog dijela, s tribina Sir Alex Ferguson i Stretford End, morali su napustiti svoja mjesta.

Neko vrijeme činilo se kako bi se, nakon što policija sve detaljno pretraži, dvoboj ipak mogao odigrati, ali ubrzo je stigla odluka o definitivnom otkazivanju utakmice čiji će se novi termin odrediti naknadno.

Ostalih devet susreta posljednjeg kola odigrano je ove nedjelje, a Slaven Bilić i njegov West Ham propustili su si osigurati mjesto u Europa ligi. Na gostovanju kod Stokea su Čekićari izgubili 2:1 iako su vodili do 55. minute pogotkom Michaila Antonija. Izjednačio je Gianelli Imbula, a u 88. za potpuni preokret zabio Mame Biram Diouf.

Budući da je Southampton pobijedio Crystal Palace (3:1) preskočili su na ljestvici West Ham i osigurali si mjesto u Europi.

Za West Ham stvari još uvijek nisu izgubljene, ali više ne ovise sami o sebi nego o ishodu finala FA kupa u kojem se sastaju Manchester United i Crystal Palace, u subotu 21. svibnja na Wembleyju. Ako United osvoji FA kup, West Ham će izboriti nastup u trećem pretkolu Europa lige.

Što se ostalih utakmice tiče, Arsenal je pobjedom na Emiratesu protiv Aston Ville (4:0), uz tri gola Girouda, došao do drugog mjesta nakon što je Tottenham doživio katastrofu kod Newcastlea (1:5).

Momčad Newcastlea se velikim trijumfom na St James Parku oprostila od Premierlige, dok su Spursi neobjašnjivo doživjeli najteži poraz sezone. Domaći su vodili s 2:0 golovima Wijnalduma i Mitrovića, u 61. minuti je Lamela smanjio na 1:2, da bi pet minuta kasnije igrač Newcastlea Mitrović dobio crveni karton. Začudo, umjesto juriša na vrata domaćina, Tottenham je s igračem više primio čak tri gola, a mogao je još bar toliko.

Prvak Leicester je sezonu okončao remijem kod Chelseaja (1:1), poveli su domaći preko Fabregasa (66), a Ranierievu momčad je poraza spasio Drinkwater osam minuta prije kraja. Swansea i Manchester City su igrali 1:1, kao i WBA i Liverpool.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider