Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijena paprena, ali...

Pregovori su već započeli: Roman Abramovič prodaje Chelsea

Prodaja londonskog kluba mogla bi biti posljedica događanja iz ovog proljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roman Abramovič posljednjih nekoliko mjeseci u egzilu prati svoj Chelsea, nakon što su britanske vlasti njemu i nekim drugim ruskim tajkunima odbile izdati vizu za boravak u Velikoj Britaniji.

Abramovič, koji je inače ruski Židov i ima izraelsko državljanstvo, snašao se tako da je prvotno odselio u Tel Aviv, a u zadnje vrijeme se smjestio u francuskom ljetovalištu Antibes na Azurnoj obali.

Ruskom milijarderu do daljnjeg je onemogućen dolazak u London, a sve je to posljedica loših odnosa između Velike Britanije i Rusije, narušenih poslije trovanja bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala.

Budući da je morao napustiti London, Abramovič je i zamrznuo projekt planirane rekonstrukcije Stamford Bridgea, a kako se po pitanju nove vize stvari ne miču s mrtve točke, sad mu je prekipjelo i odlučio je prodati Chelsea.

Popust za starog poslovnog partnera?

Cijena s kojom se špekuliralo ovog ljeta bila je dvije milijarde funti, ali protekom vremena i istekom Abramovičeva strpljenja, ona u međuvremenu pala.

Na koliko? To nitko ne zna, ali češki mediji prenose kako su ovih dana započeli pregovori između tamošnjeg milijardera Petra Kellnera i Abramoviča. Kellner je na Forbesovoj listi milijardera na 88. mjestu i njegovo bogatstvo procijenjeno je na 15 i pol milijardi dolara.

Magazin Tyden u svojoj ekskluzivi piše kako je Kellner zainteresiran za ulazak u svijet nogometa, a Chelsea mu se čini kao idealna prilika, zbog drugih poslovnih mogućnosti koje bi mu dolazak na britansko tržište pružio. Naglašavaju i njegove ranije dobre poslovne veze s Abramovičem, uz napomenu kako ga za početak zanima 50 posto dionica kluba sa Stamford Bridgea.

Sad je na potezu Abramovič, pod čijim je vodstvom Chelsea uzdignuo iz engleske prosječnosti i postao klub kojemu su svake sezone cilj trofeji. U Abramovičevoj eri Chelsea je pet puta bio prvak Engleske, osvojio je pet FA kupova, a 2012. i Ligu prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider