Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zidaneu odbrojani dani

Perez upao u svlačionicu, zvijezde Reala se skamenile: Mourinho na vratima!

Florentino Perez spustio se u svlačionicu Reala nakon šokantnog poraza u Wolfsburgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok engleski mediji pišu kako je Florentino Perez opet kontaktirao Josea Mourinha i nagovara ga da se vrati na klupu Reala, madridski dnevnici raspisali su se o Perezovoj posjeti svlačionici nakon iznenađujućeg poraza od Wolfsburga (2:0) na Volkswagen Areni u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Kada je Perez banuo u svlačionicu, navodno je zavladala grobna tišina. Realovi igrači sjedili su na klupama skamenjenih lica, svi su očekivali „drvlje i kamenje“, jer je Real odigrao doista katastrofalnu utakmicu, no predsjednik Reala odlučio se za drugačiju strategiju.

Perez nije galamio i vikao nego je mirnim tonom kazao zvijezdama Reala da ne plaču za prolivenim mlijekom već da se koncentriraju i maksimalno pripreme za uzvratnu utakmicu koja je na rasporedu idućeg tjedna.
„Nadoknadit ćemo sve na Bernabeuu“, zaključio je Perez kratku besjedu i rukovao se svakim igračem ponaosob.

Perez je preiskusan i prelukav da ne bi znao da haranga na igrače u ovom trenutku ne bi donijela ništa dobroga Realu, a posljedično ni njemu. Premalo je vremena za duboke rezove pa je logično da se odlučio za podizanje morala svojih trupa, nego da ih je zasuo rafalom kritika, jer o ishodu uzvratne utakmice ovisi cijela sezona, a možda i Perezov predsjednički mandat.

Perez kontaktirao Mourinha

Ako Real drugu sezonu zaredom ne uspije osvojiti prvenstvo ili Ligu prvaka, iz Kupa kralja je već ispao, a u ovom trenutku prvenstvo se čini nedostižnim, jer Barcelona ima sedam bodova prednosti, nije teško pretpostaviti što bi se moglo dogoditi. Navijači su već nekoliko puta iskazali veliko nezadovoljstvo i tražili Perezovu ostavku, a ako Real ponovi fijasko iz prošle sezone, Perezu će biti jako teško sačuvati predsjedničku poziciju. Kada se zavijore bijeli rupčići na Bernabeuu, priča je obično gotova i nema mjesta za dodatna objašnjenja.

Međutim, jasno je da Perez samo hini mirnoću, u ovom trenutku ništa drugo i ne može, no u njemu zacijelo kipti. O tome najbolje govori njegov izraz lica odmah po svršetku utakmice u Wolfsburgu. Očito se putem do svlačionice uspio dovoljno pribrati i suzdržati da ne eksplodira.

Da mu je „fitilj izgorio“, govori i informacija engleskih medija da je kontaktirao Mourinha i nagovarao ga da preuzme klupu Reala na kraju sezone. Zinedine Zidane očito nije uvjerio Pereza da je sposoban izvući Real iz krize. Nakon trijumfa na Camp Nouu, očekivalo se da će ta pobjeda djelovati stimulativno na momčad i da će Real krenuti uzlaznom putanjom. No, već u sljedećoj utakmici zvijezde Reala opet su razočarale. Sve ono dobro što se kreirali pobjedom nad Barcelonom igrači Reala pokvarili su na utakmici s Wolfsburgom.

Pozitivna atmosfera koja se stvorila među navijačima nakon pobjede u „el clasicu“ začas je ishlapila i vratila se na prethodno stanje nepovjerenja i ljutnje. Ankete govori da Realovi navijači još uvijek vjeruje da Real može sve nadoknaditi u uzvratu i proći u polufinale, no Realovi igrači bit će pod golemim pritiskom.

Golemi pritisak na igrače

Ako ne otvore utakmicu kako se nadaju, pritisak i nervoza, kako na travnjaku tako i na tribina, samo će rasti i bit će sve teže igrati.
Nema sumnje da će eventualni neuspjeh izazvati bujice navijačkog nezadovoljstva. To je golemi teret na leđima igrača Reala. Perez će najviše strahovati.

„Florentino, dimision“ zacijelo će grmjeti s tribina mitskog stadiona, a to je muzika koja nije milozvučna njegovim ušima. Koliko je se užasava pokazao je nakon debakla u jesenskom „el clasicu“ i još nekim utakmicama. A sve će to biti ništa ako Real posrne protiv „vukova“. Dvije sezone zaredom bez ijednog trofeja, to Realovi navijači ne pamte.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider