Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veći nego Velika i Pula

VIDEO Osijek gradi novi stadion: Samo da ne bude fijasko kao u Rijeci

Trenutno jedini slavonski prvoligaš na valu optimizma ispraćuje ovu i čeka iduću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović otkrio je planove za izgradnju novog stadiona na kojem će ubuduće igrati trenutno jedini slavonski prvoligaš.

Meštrović, koji je suvlasnik kluba zajedno s mađarskim poduzetnikom Lorincom Meszarosom, ne smatra Gradski vrt adekvatnim za ono što s Osijekom misli napraviti u nadolazećim godinama.

"Na infrastrukturi intenzivno radim, ona je nedostatna za klub poput Osijeka. Ne možemo očekivati da će obitelji dolaziti s djecom na stadion u neku jesen, zimsko ili proljetno doba kad se uzdaju u dragog Boga da li će poslati kišu ili vjetar pa će to dijete sutra biti prehlađeno ili ne", kazao je Meštrović.

'Rujevica je kamp stadion'

"Novi stadion je neminovnost ovog grada, neminovnost svakog ozbiljnog nogometnog kluba u Hrvatskoj. Postoji razlog zašto od samostalnosti Hrvatske nije sagrađen niti jedan ozbiljan nogometni stadion. Izgrađeni su Velika, Pula i Rujevica koja je zapravo kamp stadion. Velika i Pula su mali stadioni ne odgovaraju profilu stadiona kakvog ja želim imati u Osijeku", istaknuo je Meštrović dodavši kako će "s planom novog stadiona Gradski vrt izaći za mjesec dana".

Iz ovih Meštrovićevih riječi ("Velika i Pula su mali stadioni") jasno je kako će Osijekov novi stadion imati kapacitet od otprilike 15.000 mjesta i trebao bi imati, barem jedan dio, natkrivenih tribina.

Navijači Osijeka mogu se samo nadati da sve neće ostati na lijepim riječima kao u slučaju Rijeke kojoj je Rujevica postala stalni dom, a od pompozno najavljivane nove Kantride zasad nema ništa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider