Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Burić nije pokopan'

Predsjednik Hajduka predstavio savjetnike: 'Brojke ne izgledaju dobro'

Goran Krizmanić i Dražen Nimčević čine volonterski savjetnički tim prije sedam dana izabranog novog predsjednika HNK Hajduka Ivana Kosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Goran Krizmanić i Dražen Nimčević čine volonterski savjetnički tim prije sedam dana izabranog novog predsjednika HNK Hajduka Ivana Kosa, pa će tako prvi biti savjetnik za strateško i poslovno ulaganje, dok će ga drugi savjetovati za financijsko izvještavanje i planiranje, održavanje financijske stabilnosti, te pravni i porezni dio poslovanja, sve je to danas popodne najavljeno na konferenciji za medije na Poljudu na kojem su predstavljeni novi članovi tima "bijelih".

Predsjednik Kos je rekao da Hajduk ima viziju kako će izgledati u budućnosti. Podsjetio je da su protekli tjedan dobili predsjednika, danas savjetnike dok je sada na redu imenovanje sportskog direktora s kojim će se razgovarati o sadašnjem treneru Damiru Buriću. Obojica savjetnika Ivana Kosa članovi su Hajduka od 1976. godine. Nimčević je u svom obraćanju rekao da mu je drago što ga je pozvao predsjednik Kos, te da je navijač Hajduka, rodom iz Zagreba, ali porijeklom iz Dalmacije. Rekao je da je tvrtka Delloite, u kojoj radi, poznata po financijskim listama najbogatijih svjetskih klubova po prihodu kao i da ima više od 220 tisuća zaposlenih po cijelom svijetu.

'Želimo da Hajduk postane stroj'

Kosu se na pozivu da preuzme savjetničku funkciju zahvalio i Krizmanić rekavši kako se nada da će u poziciji savjetnika povezati nekoliko stvari ključnih za funkcioniranje, da Hajduk napokon izađe iz negativne spirale.

"Kada to kažem, mislim da su poslovni rashodi veći od prihoda i da se zbog toga moralo ulaziti u prodaju igrača. Kroz dugoročne i kratkoročne mjere želimo pravilno planirati, donositi prave odluke, da Hajduk postane stroj, što mislim da nije bio. Brojke u poslovnim knjigama ne izgledaju dobro. Klub želimo dovesti na pravu stazu. Na prvom mjestu je sportski segment i rezultati, a moja želja je da se Hajduk vrati tamo gdje pripada. Trebat će nam više jedinstva i homogenosti čega nije bilo, ni u Upravi ni u Nadzornom odboru. Nije jednostavan zadatak, ali mi ćemo nastojati u kratkom roku to popraviti", izjavio je Krizmanić.

Upitan može li Toyota, u kojoj ima funkciju glavnog direktora za automobilsku distribuciju u Johannesburgu, postati sponzor Hajduka Krizmanić je odgovorio da će iako nije operativan u Hrvatskoj pokušati razgovarati jer nije čovjek koji o tome odlučuje. Rekao je i da ako uspiju stabilizirati sportski dio da bi onda u sponzorskom dijelu sigurno išao puno dalje od Toyote i potražio sponzore i u drugim industrijama.

Kontakti s Bjelicom

Novinare je zanimalo hoće li biti novca za isplate plaća sportskim djelatnicima kluba na što su dobili Krizmanićev odgovor da situacija nije bajna jer novca ima u limitiranim količinama od kojih će se podmiriti prva plaća. Odgovarajući je rekao da poslovni model nije bio dobar jer se Hajduk previše oslanjao na izvanredne prihode, pa zato sve moraju vratiti u normalu, no to se ne rješava preko noći.

Predsjednik Ivan Kos je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da se trenutno bave prijelaznim rokom i da su pokrenuli razgovore s novim sponzorima, a kada su ga novinari upitali je li svjestan da je pozicija treneru Damiru Buriću diskreditirana onoga trenutka kada je Nenad Bjelica javno potvrdio da je kontaktiran iz Hajduka, Kos je kazao da je izvučen iz konteksta jer se razgovara sa mnogo ljudi, no da je u ovom trenutku Damir Burić aktualni trener.

Borba s Dinamom

"Ne bih rekao da je Burić time pokopan. Razgovaramo s njim, ali moramo vidjeti slažu li se naše ideje. Među nama nema raspukline jer nas krasi optimizam koji želimo da nas krasi kroz cijeli mandat. Idemo i provodimo stvari po najkraćim rokovima. Ne bi volio da se stvori kriva slika, pokušavamo doći do odgovora, ali ne možemo preko noći", kazao je Kos i rekao da kao rješenje za sportskog direktora imaju neka imena izvan Hrvatske, ali isto tako i domaće kadrove.

Prema njegovim riječima Udruga navijača Naš Hajduk je uključena u sve što on radi, a na upit koliki je hendikep što on i većina Nadzornog odbora ne dolazi iz Splita, Kos odgovara da je emocija koju živi posljednjih sedam dana veća nego kod mnogih drugih jer Split mu je sada opsesija i život, te je u njega prebacio sav svoj život. Za predsjednika Omladinske škole Srđana Andrića je rekao kako je donio konačnu odluku o svom odlasku, te ga o tome i obavijestio. Dodao je kako misli da je ta odluka uzrokovana ranijim događajima. Iako su novinari to od njega tražili nije mogao obećati da će Hajduk u sljedeće dvije godine smjeniti Dinamo sa čela i postati prvi na tablici već je samo dometnuo kako će krvavim radom nastojati doći do titule.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider