Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"igračima treba odmor"

Kup konfederacija odlazi u povijest nakon kritika svjetskih prvaka?

Postoji mogućnost da će Kup konfederacija 2017. godine biti posljednji turnir koji će godinu dana uoči Svjetskog prvenstva organizirati domaćin istog...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Reinhard Grindel izrazio je zabrinutost za budućnost Kupa konfederacija, napominjući kako je igračima prijeko potreban odmor tijekom ljeta, između dviju sezona, prenosi njemačka agencija DPA.

Njemačka će kao aktualni svjetski prvak sudjelovati na Kupu konfederacija koji će biti održan od 17. lipnja do 2. srpnja 2017. u Rusiji, domaćinu sljedećeg Svjetskog prvenstva.

Kup konfederacija je zamišljen kao svojevrsna generalna proba za domaćine Svjetskog prvenstva, a predsjednik DFB-a je u svojoj božićnoj čestitci pozvao na djelovanje po pitanju Kupa konfederacija.

"Teško mi je zamisliti kako će takav turnir biti uklopljen u nogometni kalendar 2021. godine, kad će se Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igrati u zimskom razdoblju", izjavio je Grindel.

Na turniru sudjeluje osam reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine, a prve dvije reprezentacije probit će se u polufinale. Njemačka će igrati u skupini B s Australijom, Čileom i prvakom Afrike koji će biti poznat početkom veljače 2017. godine po završetku Afričkog kupa nacija. U skupini A će se natjecati domaćin Rusija, europski prvak Portugal, Meksiko i Novi Zeland.

Utakmice Kupa konfederacija igrat će se od 17. lipnja do 2. srpnja 2017. godine, a domaćini će biti Moskva, St. Peterburg, Kazanj i Soči.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider