Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
forca chape

Chapecoense odbio svu pomoć: "Ne želimo ničije milosrđe"

U Brazilu je održana konferencija za novinare brazilskog kluba Chapecoensea koji je prošloga tjedna u avionskoj nesreći izgubio komepletnu prvu momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega 10-ak dana nakon avionske tragedije koja je pogodila cijeli svijet, novi predsjednik brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea, čijih je 19 nogometaša poginulo u zrakoplovnoj nesreći, Ivan Tozzo najavio je u kojem će smjeru krenuti klub. Proslavljeni nogometaši i klubovi diljem svijeta ponudili su svoju pomoć nesretnom klubu. Svoje igračke usluge ponudili su Ronaldinho, Riquelme, Gudjohnsen, dok su svi brazilski prvoligaši pristali posuditi svoje igrače dok se klub ne stabilizira. Međutim Tozzo je sve to odbio.

"Nećemo dovoditi dokazane i poznate igrače jer nikada nismo imali takav profil nogometaša u našoj instituciji. Svi znaju da smo mi skroman klub koji ne može platiti velike ugovore vrhunskim igračima", rekao je Tozzo za španjolsku Marcu.

Podsjetimo, spomenuti nogometaši ponudili su svoje usluge na šest mjeseci i to potpuno besplatno.

"Okrenut ćemo se mladim profesionalcima iz druge lige ili onima koje prvoligaški klubovi odbace", izjavio je novi predsjednik kluba.

Chapecoense je klub koji je 2014. godine po prvi put nakon 1970. izborio najviši rang brazilskog nogometa, a prošloga je tjedna, kada se dogodila avionska nesreća, trebao zaigrati u finalu Copa Sudamericane (južnoamerička Europa liga). Na putu prema do finala Chape je slavio protiv dvije najbolje argentinske momčadi - San Lorenza i Independientea.

Brazilski nogometni savez (CBF) objavio je da će Chapecoense biti zaštićen od ispadanja u iduće tri sezone, no predsjednik Tozzo je i to odbio.

"Istina je. Želimo igrati u svim natjecanjima, ali bez ikakvih privilegija. Želimo se natjecati kao i sve druge momčadi u ligi. Ne prihvaćamo nikakve poklone i milosrđe. Moramo krenuti dalje i to želimo napraviti sami, ne želimo ničiju pomoć, iako ju iznimno cijenimo", zaključio je Tozzo.

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) proglasit će Chapecoense pobjednikom Copa Sudamericane za 2016. godinu što će omogućiti momčadi da se iduće godine natječe u najelitnijem natjecanju klupskom natjecanju - Copi Libertadores.

Chapecoense vraća se na nogometni travnjak 25. siječnja 2017. godine u utakmici 1. kola brazilske Serie A.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider