Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zavjera protiv Katalonije

Predsjednik Barcelone optužio Real Madrid: Perez sprema odgovor!

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu neizravno je optužio španjolsku Vladu i Real Madrid da stoji iza pokretanja sudskog postupka zbog sumnje da je Barca navodno utajila 2,8 milijuna eura poreza za fiskalnu 2014. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nismo učinili ništa loše i nastavit ćemo govoriti istinu. U transferu Neymara sudjelovali su ugledni odvjetnici. Drugi klubovi također su htjeli dovesti Neymara nudeći više novca od nas, ali nisu uspjeli, i zbog toga su ljuti. Neymarov otac rekao mi je da su bile dvije ponude, Barce i Reala, te da je njihova ponuda bila izdašnija od naše. Ne kažem da Real stoji iza svega, ali netko je prešao granicu...", rekao je u srijedu Bartomeu za Španjolsku televiziju.

Tužitelj tvrdi da su Barcelona i njen prethodni predsjednik Sandro Rosell prijavili da je transfer Neymara, koji je u ljeto 2013. stigao iz Santosa, iznosio 57 milijuna eura, a da je stvarni iznos, uključujući isplatu igračevoj obitelji, dosegnuo 86 milijuna eura. O tom slučaju Bartomeu bi trebao svjedočiti pred sudom 13. veljače.

Bartomeu sumnja da se protiv Barce, koju se u javnosti vezuje uz pokret za neovisnost Katalonije, vodi politička kampanja. "Prije godinu dana dozvolili smo da se na stadionu Camp Nou održi 'Koncert slobode", a nedavno smo igrali u dresovima 'Senyere' (katalonska zastava) i izgleda da se to nekome ne sviđa, pa plaćamo račun koji je vezan za politiku", rekao je predsjednik Barcelone.

Real Madrid priprema službeni odgovor na insinuacije predsjednika Barcelone, pišu španjolski mediji. Predsjednik Reala Florentino Perez odmah je kontaktirao članove upravnog odbora kluba kako bi sastavili službeno priopćenje. Pretpostavlja se da će Perez još jednom pozvati Barcelonu da ne upliće Real u svoje probleme te da će otkloniti bilo kakvu povezanost „kraljevskog kluba“ sa „slučajem Neymar“.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider