Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za svaku pohvalu

Predivna gesta Barcelone: Sve generacije će znati tko je bio Vilanova

Dirljivu gestu napravio je katalonski nogometni klub Barcelona, koji je odao počast preminulom Titu Vilanovu tako što je glavni teren u svom kampu nazvao njegovim imenom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener Barcelone preminuo je u travnju prošle godine nakon duge borbe s rakom grla. Nakon što je četiri godine bio pomoćnik Pepu Guardioli, Vilanova je u svojoj jedinoj sezoni kao glavni trener Barcelone osvojio naslov španjolskog prvaka, te je s momčadi osvojio rekordnih 100 bodova na koncu sezone, 15 više od prvog pratitelja Real Madrida.

"Volio bi biti danas s nama. Uvijek je govorio da mu je privilegija trenirati najbolju momčad na svijetu i uvijek je govorio koliko voli sve svoje igrače", rekla je njegova supruga Montse Chaure, koja je prisustvovala ceremoniji zajedno s njihovo dvoje djece.

Kompletna prva momčad Barcelone bila je prisutna na imenovanju glavnog travnjaka trening-centra, a prigodan govor održao je i predsjednik Josep Maria Bartomeu.

"Od sada pa nadalje sve generacije koje će trenirati u Joan Gamper trening-centru znat će tko je bio Tito Vilanova", rekao je između ostalog Bartomeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider