Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dupla runda

Pred nama je veliki HNL tjedan: Osim Dinama, svi se bore za nešto

Hrvatski prvoligaši imaju dvostruki program u kojem se o mnogo toga odlučuje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Počevši s ovim i zaključno s idućim ponedjeljkom odigrat će se dva kola HNL-a. Poslije reprezentativne stanke hrvatske prvoligaše dočekao je gust raspored i nešto jači tempo nego inače - nakon što su odradili 26. kolo slijedi im dvostruki program.

Preko tjedna, od utorka do četvrtka, igra se 27. kolo, a iduća (28.) prvenstvena runda trajat će od subote do ponedjeljka.

Pritom je situacija na ljestvici takva da svi klubovi, osim Dinama, u nadolazećih 180 minuta imaju izražen imperativ rezultata.

Dinamo je vodeći i pred drugoplasiranom Rijekom ima velikih 17 bodova prednosti te će sigurno obraniti naslov prvaka. U tom smislu Modri neće do kraja sezone imati nikakvih sudbonosnih dvoboja, ali naravno da to što im je titula već praktički u džepu ne znači da će se sad prošetavati travnjacima.

Na Poljudu majka svih derbija

Uostalom, tu je stvar i imidža i prestiža, a kad se o tome priča, za Dinamo nema većeg izazova od derbija s Hajdukom. U kakvom god stanju klubovi bili, na kakvoj god poziciji, to je najveći derbi hrvatskog nogometa i najveći derbi hrvatskog sporta.

Upravo će 27. kolo ponuditi okršaj Hajduk - Dinamo na Poljudu. Susret je to u kojem su bodovi kudikamo važniji Splićanima koji su odličnim proljetnom formom došli u poziciju da ravnopravno konkuriraju za plasman u kvalifikacije Europske lige.

Tko će slaviti u najvećem hrvatskom derbiju na Poljudu (srijeda, 19:00)?

Ukupno glasova:

Za Europu se bore i Rijeka koja na drugoj poziciji ima solidnu zalihu bodova u odnosu na konkurente, Osijek, Gorica i Lokomotiva. S Hajdukom je to ukupno pet klubova u borbi za tri mjesta, jer najvjerojatnije će i četvrto mjesto u prvenstvu voditi u kvalifikacije Europske lige (ukoliko Inter Zaprešić ne osvoji Kup).

Posljednji vlak za Rudeš

U donjem dijelu ljestvice svatko vodi svoje bitke. Već spomenutom Interu i Slaven Belupu je glavni cilj izbjeći deveto mjesto na kraju sezone jer će deveti klub iz Prve HNL morati razigravati za prvoligaški status protiv drugog kluba iz Druge HNL. Slaven je zasad sedmi, Inter osmi, a tu devetu poziciju drži Istra 1961.

Puljani će pokušati u nastavku sezone dohvatiti ili Zaprešićane ili Koprivničance, ali usput moraju i pogledavati da ih ne dostigne posljednjeplasirani Rudeš. Klub iz zapadnog dijela Zagreba trenutno je na začelju, ali nije ih napustila nada da mogu uloviti Istru. Preduvjet da izvedu bilo kakvo čudo bit će da u četvrtak u Kranjčevićevoj u izravnom dvoboju pobijede Istru. Razlika bi tad pala na sedam bodova...

Raspored 27. kola:

Gorica - Lokomotiva (utorak, 2. travnja, u 16:30)
Rijeka - Slaven Belupo (utorak, 2. travnja u 19:00)
Inter Zaprešić - Osijek (srijeda, 3. travnja u 16:30)
Hajduk - Dinamo (srijeda, 3. travnja u 19:00)
Rudeš - Istra 1961 (četvrtak, 4. travnja u 18:00)

Raspored 28. kola:

Inter Zaprešić - Lokomotiva (subota, 6. travnja u 16:30)
Gorica - Rijeka (subota, 6. travnja u 19:00)
Rudeš - Dinamo (nedjelja, 7. travnja u 16:30)
Hajduk - Osijek (nedjelja, 7. travnja u 19:00)
Slaven Belupo - Istra 1961 (ponedjeljak, 8. travnja u 18:00)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider