Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pranjićev prvijenac

Slavljenik Olić: Meni je i prvi i 101. nastup za Hrvatsku isti!

Jedan od onih koji će najviše pamtiti utakmicu Hrvatska - Norveška je Danijel Pranjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 56. nastupu Danijel Pranjić je postigao prvi pogodak za reprezentaciju. U trećoj minuti sudačke nadoknade upravo je Pranjić matirao norveškog vratara zabivši peti pogodak za Vatrene.

"Mislim da smo odigrali kvalitetno osim prvih 25 minuta kada smo im pustili da prelako dolaze na našu zadnju liniju. Dogovorili smo se da u drugom poluvremenu mora to izgledati puno bolje", izjavio je poslije utakmice Pranjić:

"Potvrdili smo da smo puno bolji od njih i da smo najbolja momčad u grupi. Idemo korak po korak, ova ekipa sigurno još može puno toga pokazati. Najbitnije da dobivamo sve utakmice, a nadam se da smo s ovom pobjedom napravili veliki korak prema Francuskoj."

Ivica Olić je postigao treći pogodak i praktički riješio pitanje pobjednika: "U prvih pola sata nismo odigrali kako izbornik želi, ali na kraju je ispalo dobro. Poslije drugog gola su oni skroz pali, na početku su pokazali da znaju biti skroz neugodni. Igrali su bez pravog napadača i onda sitnim dodavanjima prolazili kroz sredinu. Probudili smo se u posljednjih pola sata i onda je samo pitanje bilo s koliko će razlike završiti", kazao je Olić, jako zadovoljan atmosferom na Maksimiru:

"Nisam čuo ružne povike, publika je bila odlična, bodrila nas je, nijedne baklje, nikakvih problema, čestitam im i nadam se da su uživali."

Inače, prije utakmice je predsjednik HNS-a Davor Šuker Oliću uručio poklon za 100. utakmicu u reprezentaciju, a napadaču Wolfsburga je ovo bio 101. nastup za Hrvatsku: "Pred kraj karijere mi je drago da sam došao do brojke od 100 utakmica za reprezentaciju, meni je i prvi i 101. nastup isti. Prvi smo u skupini i s 13 bodova čekamo Talijane."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider