Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se najbolji treći

Poznato 17 sudionika za Euro: Večeras ćemo znati još dvije reprezentacije

Nakon što su završila natjecanja u skupinama C, E i G, nastup na Europskom nogometnom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj, osim domaćina do sada je još 17 reprezentacija od 24 osiguralo nastup na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vizu za EURO u ponedjeljak su osigurali Rusija i Slovačka pridruživši se tako Španjolskoj, Engleskoj, Italiji, Portugalu, Njemačkoj, Poljskoj, Islandu, Češkoj, Belgiji, Walesu, Švicarskoj, Sjevernoj Irskoj, Austriji, Albaniji i Rumunjskoj.

Slovačka je plasman na EP potvrdila gostujućom pobjedom protiv Luksemburga 4-2 nakon što je umalo ispustila vodstvo 3-0. Slovaci su otvorili kvalifikacije sa šest uzastopnih pobjeda, a potom u iduća tri kola osvojili samo jedan bod bez postignutog gola i skoro sve uprskali.

U utorak ćemo doznati još dvije reprezentaciju koja će izboriti direktan plasman, a bit će to Hrvatska ili Norveška u skupini H, te Mađarska ili Turska kao najbolja trećeplasirana ekipa. Doznat ćemo i još tri ekipe koje će put na EP tražiti kroz dodatne kvalifikacije. Mjesto u dodatnim kvalifikacijama do sada su osigurale Danska, Irska, Švedska, Slovenija i Ukrajina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider