Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Primera u znaku Hrvata

Prvi 'el clasico' sezone: Luis Suarez u postavi Barce za sudar s Realom!

Određen je raspored za novu sezonu španjolskog prvenstva…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova španjolskog nogometnog prvaka, Atletico iz Madrida u prvom će kolu novog prvenstva gostovati kod gradskog suparnika Rayo Vallecana, odlučeno je na ždrijebu održanom u Španjolskom nogometnom savezu u četvrtak.

Legenda Reala dobila ponudu koja se teško odbija!

Rakitić na raspolaganju Enriqueu: Barca dobila novo pojačanje!

Doprvak Barcelona prvenstvo će započeti na svom terenu protiv Elchea, a domaćin u prvom kolu bit će i europski prvak Real iz Madrida koji će ugostiti novog prvoligaša Cordobu.

Španjolsko nogometno prvenstvo započinje u subotu 23. kolovoza, ali utakmice Rayo Vallecano - Atletico i Real - Cordoba igrat će se u ponedjeljak 25. kolovoza, jer će u tjednu ranije Atletico i Real odigrati dva međusobna susreta u Superkupu.

Ostali parovi 1. kola su: Sevilla - Valencia, Levante - Villarreal, Malaga - Athletic Bilbao, Celta - Getafe, Almeria - Espanyol, Eibar - Real Sociedad i Granada - Deportivo.

Prvi "clasico" igrat će se 26. listopada kada će Real na Santiago Bernabeu ugostiti Barcelonu, a toga dana, zanimljivo, ističe četvrtomjesečna suspenzija urugvajskom napadaču Luisu Suarezu koji je ovoga ljeta stigao u Barcelonu iz Liverpoola. Uzvrat na Camp Nouu na programu je 22. ožujka sljedeće godine.

Prvi madridski derbi igrat će se 14. rujna kada će Real ugostiti Atletico, dok će Atletico biti domaćin Realu 8. veljače.

Barcelona i Atletico će na Camp Nouu igrati 11. siječnja, a na Vicente Calderonu 17. svibnja.

Ovosezonsko španjolsko prvenstvo bit će posebno zanimljivo ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj, jer u sva tri najbolja kluba iz prošle sezone igra po jedan naš reprezentativac, Luka Modrić u Realu, Ivan Rakitić u Barceloni, a Mario Mandžukić u Atleticu. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider