Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadački pristup

Požar poseban motiv Hajduku: "Proći ćemo Levski zbog svih koji su gasili!"

Nogometaši Hajduka već danas lete u Sofiju gdje ih u četvrtak čeka revanš drugog pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog problema koje su uzrokovali strašni požari u neposrednoj okolici Splita, nogometaši Hajduka su posljednji trening uoči uzvratne utakmice s Levskim odradili u Parku mladeži.

Već večeras Hajduk leti za Sofiju gdje će u četvrtak, s početkom u 19:00 po našem vremenu, braniti dugopoljskih 1:0 protiv jednog od najvećih bugarskih klubova.

Prije toga trener Joan Carrillo održao je press konferenciju na početku koje se osvrnuo na požare.

"U ime kluba se želim zahvaliti vatrogascima, volonterima, igračima i Torcidi koji su napravili sve da ugase vatru. Naš grad je obranjen i na tome im od srca zahvaljujemo", poručio je Carrillo.

Razlog zbog kojeg su jutros igrači Hajduka, umjesto u Dugopolju, trenirali u Parku mladeži, leži u činjenici da su u ponedjeljak, kad je požar počeo bjesniti, zapeli u prometu.

"Bila je to loša situacija, ali nadam se da će nas to motivirati. Naglašavam, svim ljudima koji su radili na gašenju vatre, uzvratit ćemo tako što ćemo proći u sljedeće pretkolo", optimistično će Carrillo.

"Bila bi velika greška da čuvamo rezultat"

Hajduk u Bugarsku nosi prednost od jednog pogotka koju, ako je suditi prema Carrillovim riječima, ne misli braniti.

"Imam jasnu viziju, idemo na pobjedu. Mali je kapital jedan pogodak, bila bi velika greška da čuvamo rezultat. Sve se zaboravlja kad utakmica krene, važno je jedino da prođemo dalje. Nisam siguran da će Levski igrati napadački, ali znam da mi hoćemo. Nije sad bitno ni tko će igrati, Ohandza ili netko drugi, najbitnija je ideja i prolaz dalje."

Na konstataciju kako, zbog kazne koju je Levski dobio od UEFA-e još prošle godine, na stadionu neće biti gledatelja, Carrillo je originalno ispalio.

"Nije nama to novost, navikli smo igrati neke utakmice bez gledatelja. Inače, volim kad je dobar ambijent, a mislim da smo mi po tom pitanju imali sreće jer u Dugopolju su naši navijači bili spektakularni, oni su nas odveli do pobjede", zaključio je Carrillo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider