Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luka igrač utakmice

VIDEO Benitezov Real nije zabio ni na premijeri: Kovačić odmah debitirao!

Nogometaši Real Madrida na razočaravajući su način otvorili novu sezonu španjolskog prvenstva. Kod novog prvoligaša uzeli su tek bod odigravši 0:0...

Nakon što je Real bio na meti kritika jer u četiri od osam pripremnih utakmica nije zabio pogodak, sterilnost se ponovila i na otvaranju Primere.

Susret je završio s početnih 0:0, iako je Real Madrid bio daleko bolja momčad, ali ni Sporting Gijon, najjeftinija momčad španjolskog prvenstva, nije bio loš. Imao je možda i najbolju priliku na utakmici kada je jedna lopta odsjela na gredi, te se odbila na gol-crtu, ali ju nije cijelim obujmom prešla.

Igrala se 71. minuta kada je trener Real Madrida Rafa Benitez uveo u igru Matea Kovačića, koji je prije tek nekoliko dana predstavljen kao novo pojačanje Kraljevskog kluba. Kovačić se na travnjaku pridružio Luki Modriću, koji je standardno započeo od prve minute.

Kovačić je pokazao da je vrlo dinamičan igrač koji može biti jako koristan kada se još malo opusti i uigra sa svojim suigračima. Modrić je pak bio najbolji igrač Reala. imao nekoliko pokušaja udarca prema golu, te je u par navrata vrlo dobro proigravao svoje suigrače. U konačnici je imao 94.3 posto uspješnih dodavanja, četiri je puta gurnuo suigrača u gol-priliku, te je u četiri navrata spriječio igrače Sportinga da stvore priliku za pogodak.

No, novopromovirani prvoligaš se srčano branio i nije dozvolio da lopta završi u njihovoj mreži, a tome su pridonijele i slabe predstave Jesea, Garetha Balea, Isca...

Alen Halilović, posuđeni igrač Barcelone u Sporting Gijonu, nije bio u sastavu domaćina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider