Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve pošlo po zlu

Povijesni debakl slavnog kluba: Sramota koja se ne pamti!

Sve donedavno hvalili su se na sva zvona da su jedini klub koji nikad nije ispao iz njemačke Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo nestvaran rezultat u šestom kolu druge njemačke Bundeslige: HSV je na domaćem terenu izgubio 0:5 od Jahn Regensburga.

Jedan od najvećih njemačkih klubova, jedini koji je do ove godine nikad nije ispao iz Bundeslige, doživio je šokantan poraz na svom terenu od momčadi kojoj je glavni cilj u ovoj sezoni izbjeći ispadanje među trećeligaše.

Za klub iz Hamburga stvari su loše krenule od samog početka, jer je armenski napadač Sargis Adamyan zabio u 11., a potom i u 21. i u 35. minuti za hat-trick.

Tračak nade HSV-u se ukazao u 40. minuti kada je za njih dosuđen jedanaesterac, ali je kapetan Aaron Hunt očajno ga izveo - gostujući vratar je uhvatio loptu koju je uputio prema golu.

Demoralizirani domaćini u nastavku su primili još dva gola, zabili su Marcel Correia i Jann George za petardu koja je odjeknula Europom.

Situacija na ljestvici nije tako tragična za HSV poput današnjeg rezultata. Na drugom su mjestu, sa samo bodom manje od vodećeg Kolna, ali nesumnjivo je ovo jedna velika sramota za klub koji je 1983. bio prvak Europe, šest godina prije toga osvojio i Kup pobjednika kupova, a sve do ovog proljeća se dičio kako je jedini klub koji nikad nije ispao iz elitnog društva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider