Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Infantino podržao

Potvrđeno: SP u nogometu s 48 reprezentacija! Kako OVO misle izvesti?!

Jednu od ideja na temelju kojih je i izabran za šefa svjetskog nogometa Gianni Infantino odlučio je sprovesti u djelo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino još tijekom kampanje za izbore u krovnoj svjetskog nogometnoj organizaciji dao do znanja kako će povećati broj reprezentacija koje će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu.

Prvotno je Švicarac najavljivao kako će umjesto dosadašnje 32 na SP-ima ubuduće nastupati 40 reprezentacija da bi ove srijede potvrdio brojku od 48 nacionalnih selekcija.

AFP javlja kako je Infantino podržao povećanje sudionika i novi format natjecanja, sa čak 16 skupina s po tri reprezentacije.

Iako nije temeljito razjašnjeno kako bi to funkcioniralo, pretpostavljamo da bi pobjednici skupina išli u osminu finala. Tko zna, možda Infantino i FIFA skroz iznenade pa eventualno uvedu i drugu grupnu fazu ili da dio od ovih 48 reprezentacija bude oslobođen tzv. prvog kruga.

Konačnu odluku o povećanju treba donijeti Vijeće FIFA-e na dvodnevnom sastanku koji će se održati 9. i 10. siječnja 2017. u Zürichu, a odluka će se početi primjenjivati od SP-a 2026. godine kojem još uvijek ne znamo domaćina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider