Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan već otišao

Potres u Splitu: Najveće zvijezde otpisane i stavljene na transfer listu

Nakon poraza u gradskom derbiju na Poljudu, čelnici RNK Split odlučili su se na drastičan potez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split je izgubio 2:1 na Poljudu i tako nastavio niz bez pobjede koji traje već šest kola. Posljednji klub kojeg su pobijedili bio je Osijek još tamo 18. listopada na Parku mladeži. U međuvremenu su Crveni izborili bod na svom terenu protiv Dinama te vrijedan bod na Kantridi protiv Rijeke. No, to nije zadovoljilo čelnike kluba koji su se odlučili uperiti prstom u krivce.

Obično to bude trener, kojeg je lakše smijeniti nego potjerati igrače. Ali ovaj put dogodilo se obrnuto. Ivan Matić ostao je na klupi Splita, dok su na transfer listu stavljene zvijezde kluba Mate Bilić, Henry Belle, am s Tomislavom Dujmovićem raskinut je ugovor.

Klub je na svojim stranicama objavio sljedeće:

''Porazom od Hajduka produžena je Splitova loša rezultatska serija zbog koje su u pitanje došle ovosezonske ambicije kluba. Trener Ivan Matić je nakon prospavane noći održao sastanak s nekolicinom igrača, te se za sada zahvalio ovim igračima: Mati Biliću, Henryju Belleu, Tomislavu Glumcu i Aljoši Vojnoviću. Njih četvorica se nalaze na transfer listi i slobodni su napustiti Park mladeži ukoliko uspiju pronaći novi klub u zimskom prijelaznom roku. Tomislavu Dujmoviću je ponuđen sporazumni raskid, što je on i prihvatio, te od danas više nije igrač RNK Splita.

Zbog velikog broja upita, još napominjemo da Uprava kluba stoji iza trenera Ivana Matića i njegovog stručnog stožera.''

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Split gostuje u Zadru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider