Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više nema dileme

Potpuni užas od sezone za dobro poznati klub: Nakon 56 godina neće u Europu

U posljednjem kolu Lige za prvaka mogli su se ušuljati u kvalifikacije u svojoj državi, ali ništa od toga...

Bakljada navijača Anderlechta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Belgijski nogometni velikan Anderlecht nije se uspio kvalificirati za nastup u eurokupovima nakon 56 godina, u posljednjem kolu Lige za prvaka Anderlecht je u nedjelju izgubio sa 1:2 kod Genta i tako prvenstvo okončao na šestom mjestu.

Uoči posljednjeg kola Anderlecht i Gent bili su bodovno poravnati u borbi za posljednje mjesto koje vodi u belgijske kvalifikacije za Europsku ligu, a na kraju su uspješniji bili domaći.

Gent je poveo golom Kvilitaije (2), na 1:1 izjednačio je Bolasie (74), a gol vrijedan Europe postigao je David (76).

Ivan Santini nije konkurirao za nastup u momčadi Anderlechta, kao ni Antonio Milić.

Naslov je još u četvrtak osvojio Genk, koji će igrati u Ligi prvaka, drugi Club Brugge ići će u kvalifikacije za Ligu prvaka, treći Standard nastupit će u natjecanju po skupinama Europske lige, baš kao i drugoligaš Mechelen, koji je osvojio Kup, dok će četvrti Antwerpen i peti Gent igrati kvalifikacije za Europsku ligu.

Ako u obzir uzmemo i činjenicu da je Anderlecht bio katastrofalan u Europskoj ligi (završio posljednji u skupini, iza Dinama, Fenerbahčea i Spartak Trnave) te da je u Kupu Belgije ispao još u rujnu teškim porazom (0:3) od drugoligaša na svom terenu, onda se ova sezona može proglasiti jednom od najgorih, ako ne i najgorom u povijesti kluba.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider