Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
van gaal popustio

Potez Uniteda kojim je potvrdio da je De Gea na pragu Real Madrida

Nogometaši Manchester Uniteda predstavili su svoje dresove za novu sezonu u kojoj će im glavni dobavljač biti Adidas, a ne više Nike. Desetogodišnji ugovor vrijedan je vrtoglavih 750 milijuna funti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavne zvijezde promoviranja novih dresova bili su Ashley Young, Morgan Schneiderlin, Juan Mata, Ander Herrera i Daley Blind. Primjetili ste da nema vratara Davida de Gee, ponajboljeg igrača Uniteda u posljednje dvije sezone. Osim ovoljetnog pojačanja Schneiderlina na fotografijama se pojavljuje i Bastian Schweinsteiger, još jedan igrač koji je nedavno pristigao. Tim je više čudno da nije bilo mjesta u kampanji za De Geu, koji je, čini se, jako blizu Real Madrida.

Koji bi drugi razlog mogao biti da Adidas nije inzistirao na tome da ponajbolji vratar svijeta bude jedan od manekena novih dresova? Iako mu je dosada sponzor bio Nike, De Gea više nije pod tim ugovorom i u potpunosti je slobodan nositi bilo koju marku rukavica, pa tako i ovu Adidasa.

Transfer Davida De Gee u Real Madrid postala je prava ljetna sapunica, koja bi na kraju trebala biti okončana njegovim odlaskom u Španjolsku. Menadžer 'Crvenih vragova' Louis van Gaal nije zadovoljan ponašanjem španjolskog vratara koji ne skriva da silno želi ispuniti svoj san i potpisati za 'Kraljevski klub', pa španjolski mediji čak prenose da je konačno spreman pristati na ponudu Reala, ali ne manju od 30 milijuna eura. Dosada je, podsjetimo, glatko odbijao svaku ponudu Madrižana.

Real na gotovo svakoj poziciji u momčadi ima igrača koji se smatra zvijezdom u svjetskom nogometu. Jedina pozicija upitne kvalitete je ta vratarska koju pokrivaju Keylor Navas i Kiko Casilla. Obojica su solidni vratari, ali nikako nisu na kvaliteti Ikera Casillasa (Porto) ili potencijalnog pojačanja Davida De Gee. Za očekivati je da će do 31. kolovoza, kada istječe prijelazni rok, Real dovesti veliko vratarsko ime, pa makar ono ne glasilo David De Gea, jer u suprotnom predsjednik Florentino Perez sigurno neće imati miran san cijele sezone znajući da na vratima nema 'A klasu'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider