Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ministar ponosan

Poreč domaćin najprestižnijeg natjecanja u odbojci na pijesku

Hrvatska, odnosno Poreč, ovog će ljeta od 2. do 7. lipnja biti domaćin uvodnog turnira u prestižnu seriju FIVB World Toura kojoj je cilj odbojku na pijesku vinuti u nove visine i svijetu pružiti potpuno novi oblik ovog sportsko-zabavnog doživljaja, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Poreču.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Swatch Beach Volleyball Major Series predstavlja četiri najveća turnira u odbojci na pijesku, koji će ovaj sport učiniti vodećim ljetnim sportskim događajem, s nagradnim fondom od 800 tisuća dolara po turniru. Poreč će tako od 2. do 7. lipnja biti domaćin najvećim zvijezdama odbojke na pijesku, a nakon njega slijede turniri u Norveškoj, Švicarskoj te velika završnica serije u SAD-u. FIVB World Tour predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016. godine pa će se igrači u Poreču, osim za naslov prvaka, boriti i za mjesto na Copacabani.

Čelni čovjek tvrtke Beach Majors, Hannes Jagerhofer danas je novinarima kazao kako je Poreč izabran kao grad domaćin jer je ovo "jedno od najljepših mjesta na svijetu i upravo savršena kulisa za turnir koji je postao mnogo više od sporta i pretvorio se u svojevrsnu kulturu".

"Upravo na ovoj predivnoj lokaciji postavit ćemo teren za pet tisuća ljudi, uz još pet pomoćnih terena na drugim lokacijama u gradu", poručio je Jagerhofer.

O turniru je, iz perspektive hrvatske odbojke, pričao predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač, koji "Poreč Major" smatra iznimnom motivacijom za hrvatske igrače.

"Ovo je pravi trenutak za hrvatsku odbojku i za igrače da naprave korak naprijed i krenu u borbu za svoje mjesto na Olimpijskim igrama", istaknuo je Barač.

Ministar turizma Darko Lorencin na današnjoj konferenciji za novinare nije skrivao zadovoljstvo što je Poreč postao dio jednog ovakvog globalnog sportskog programa istaknuvši da "što je projekt globalniji, to više doprinosi promidžbi Hrvatske u svijetu".

"Ovaj turnir svakako je osvježenje i poslužit će kao prava prilika Poreču da se u još boljem svjetlu pokaže svijetu. Pozivam sve da šire riječ o ovom velikom sportskom događaju i na taj način pomognu etablirati Hrvatsku kao prelijepu turističku i sportsku zemlju", zaključio je Lorencin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider