Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pridonijeli duplo više golova

Obrana Chelseaja 'razotkrila' najveću tragediju Liverpoola ove sezone

Obrana Josea Mourinha pridonijela je duplo više pogodaka od napadača Liverpoola ove sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porazna je to statistika koja najbolje opisuje sezonu Redsa, kao i njihov napadački učinak. Uzmemo li u obzir činjenicu da je Sturridge propustio veći dio sezone zbog ozljeda, a među trojicu onih koji bi trebali biti najefikasniji i koji je proveo nemali broj minuta u napadu uvrstimo Raheema Sterlinga, situacija se drastično ne mijenja.

Trojac Sturridge, Balotelli i Lambert zajedno je upisao tek 13 golova i četiri asistencije, nešto za što je Suarezu prošle godine bilo potrebno manje od dva mjeseca. Izuzmemo li Sturridgea (četiri pogotka i jedna asistencija), a dodamo Sterlinga koji je zabio sedam golova i ubilježio sedam asistencija, obrana Chelseaja je i dalje efikasnija.

John Terry, Gary Cahill i Branislav Ivanović praktično su nezamjenjivi u obrani novog prvaka Engleske. A njihov učinak na momčad Josea Mourinha je impresivan. Ove sezone zajedno su postigli čak 20 golova i upisali 15 asistencija. Kapetan 'bluesa' je, k tome, postao najbolji strijelac među braničima u povijesti Premierlige. S 39 pogodaka u najelitnijem razredu engleskog nogometa za jedan gol je prestigao Unswortha.

Najveći problem za Liverpool ispao je tragičan ljetni prijelazni rok u kojemu su dovedeni Balotelli i Lambert, a s posudbe vraćen Fabio Borini. I sva trojica pokazala su se promašajem. Balotelli je panično kupljen kao zamjena za Suareza, iako se pokazalo da ne može u istu rečenicu s urugvajskim majstorom, a njegove potencijalne zamjene utopile su se u sivilo momčadi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider