Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poveli 2:0, ali...

Poraz Medveščak na startu sezone

Hokejaši Medveščaka otvorili su novu sezonu u KHL ligi porazom u Ledenoj dvorani Doma sportova od Amura iz Habarovska nakon kaznenih udaraca 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je vodio 2-0, no nažalost ispustio je vodstvo, a potom nakon lutrije kaznenih udaraca ostao bez pobjede. Ostaje utjeha kako su 'medvjedi' na startu sezone osvojili barem jedan bod.

Zanimljivo, svi golovi u regularnom dijelu utakmice pali su u drugoj trećini. Medveščak je poveo u 23. minuti golom Tomislava Zanoškog nakon sjajne asistencije Marka Katica. Svega 40 sekundi kasnije 'medvjedi' su poveli 2-0 nakon akcije češke veze Kvapil - Mertl. Marek Kvapil je bio asistent, a Tomas Mertl strijelac. Nažalost, Amur je u 31. minuti smanjio preko Vjačeslava Litovčenka, a u 36. minuti je Tom Wandell izjednačio. Kako više nije bilo golova pobjednik je odlučen izvođenjem kaznenih udaraca, a gosti su bili uspješniji. U redovima Amura golove su zabili Tomas Zohorna i Vladislav Ušenin, dok su kod Medveščaka Kvapil i Gilbert Brule bili neprecizni.

Bio je to prvi domaći poraz Medveščaka na startu sezone u KHL ligi. Prve sezone je Medveščak sa 7-1 deklasirao veliki CSKA, dok je u prvoj domaćoj utakmici prošle sezone sa 5-2 porazio Sjevjerstalj.
Nakon Amura u Zagreb dolaze još tri momčadi s dalekog istoka Rusije koji će u idućih sedam dana odmjeriti snage s Medvjedima - Admiral iz Vladivostoka (28. kolovoza), Sibir iz Novosibirska (30. kolovoza) i Metallurg NK iz Novokuznetska (1. rujna).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider