Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'posebna pobjeda'

VIDEO Bilić presretan nakon što je nokautirao Wengera u senzaciji 1. kola

Slaven Bilić debitirao je ove nedjelje u najatraktivnijoj ligi svijeta - engleskoj Premierligi. Kao menadžer West Hama slavio je u 1. kolu kod Arsenala s 2:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je iznenadio sve nogometne stručnjake, te je istovremeno ušutkao sve kritičare koji su Biliću zamjerili što je 'namjerno' ispao iz natjecanja Europa lige, govoreći pritom da je njegov prioritet Premierliga.

West Ham je pogocima Kouyatea i Zaratea upisao tri boda na početku nove sezone, no priča dana je Hrvat koji je odveo 'čekićare' do prve pobjede kod Arsenala nakon dugih osam godina čekanja.

"Jako smo zadovolji i ovo je za nas sjajan početak sezone. Ne samo zbog tri boda, već zbog bodova protiv momčadi koja pretendira za naslov prvaka. Ako tome pridodate činjenicu da je ovo bio londonski derbi, onda to daje dodatnu draž ovoj pobjedi", rekao je oduševljeni Bilić.

"Ovo je posebna pobjeda. Naročito sam ponosan na izvedbu u drugom poluvremenu", otkriva Bilić, koji nije zaboravio spomenuti ni svog prethodnika Sama Allardycea.

"Sam mi je ostavio dobru momčad i vrlo kvalitetne igrače. Još nam uvijek nedostaje nekoliko igrača, no bez obzira na to pokazali smo da možemo napraviti dobre stvari u Premierligi. Znamo da imamo dobru momčadi i znamo da imamo ovakve utakmcie u sebi. Samo nisam bio siguran hoćemo li danas vidjeti takvo izdanje" rekao je Slaven, koji je priznao da njegova momčad nije zaslužila voditi na poluvremenu.

"Iskreno, na poluvremenu nismo zaslužili voditi. Trebalo je biti 0:0. Bili su bolji od nas, brži i kvalitetniji. Kao da nismo vjerovali da možemo pobijediti. No, znali smo da ćemo dočekati priliku, pogotovo iz slobodnog udarca jer Arsenal nema toliko visokih igrača. Postigli smo sjajan pogodak. Na poluvremenu nisam bio zadovoljan, nisam im rekao 'dobro je'. Bio sam zadovoljan jedino rezultatom. Drugo je poluvrijeme bilo sasvim druga priča. Razina više. Branili smo se kao momčad, kao cjelina, napadali smo kao momčad, kao cjelina".

Bilić je u momčad od prve minute stavio najmlađeg klupskog debitanta u povijesti - Reecea Oxforda. Mladić je debitirao na Emiratesu sa 16 godina i 237 dana, te je pružio partiju kakvu viđamo od ponajboljih defanzivnih veznjaka svijeta.

"Bio je to rizik i znao sam da će svi misliti da sam neki luđak, ali vjerovali smo u njega. Znali smo da je jak, da je brz, da je inteligentan. Trebao nam je netko tko neće samo stajati ispred obrane, već netko tko će odigravati inteligentne poteze i inteligentno zatvarati prostor. Razgovarao sam s njime, igrači su razgovarali s njime i svi smo mu rekli da on neće biti kriv ama baš za ništa neovisno kako utakmica završi. Još je dugi put pred njima ali on je jedan od rijetkih igrača koji se ne boji ničega, koji upija svaku sekundu treninga i utakmice i kojeg samo treba pravilno usmjeriti", zaključio je bivši hrvatski izbornik.

Bilić će se domaćoj publici predstaviti za šest dana kada West Ham dočekuje Leicester City.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider