Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posljednji tango

Atleticov plan kako srušiti Real i izvesti čudo: Umrijeti muški u paklu Calderona!

Atletico dočekuje Real i lovi tri gola razlike na Vicente Calderonu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Juventus je po očekivanju izborio finale Lige prvaka, a Real bi to trebao učiniti večeras na Vicente Calderinu, mitskom stadionu mrskog gradskog rivala Atletica, na kojem će se večeras odigrati posljednji El Madrileno i općento posljednja europska utakmica prije Atleticova prelaska na novi luksuzni stadion.

„Atletičari“ na čelu s Diegom Simeoneom cijeli tjedna najavljuju kako se nisu predali te da će sve pokušati ne bi li dostigli poraz od 3:0 iz prve utakmice. To je nadasve sportsko razmišljanje, ali posve je jasno da su im šanse minimalne.

I da je obratna situacija, Realove šanse ne bi bile prevelike, iako 90 minuta na Bernabeuu jako dugo traju, kako kaže stara talijanska izreka koju je tako rado ponavljao Juanito.

Real bi na svojem stadionu možda i mogao nadoknaditi taj zaostatak, ali Atletico protiv Reala jako, jako teško. Koliko je to težak zadatak govori i podatak da momčad Zinedinea Zidanea u posljednjih 60 utakmica nije napuštala travnjak bez postignutog gola.

No, dok se igra, ima i šanse, makar kakve takve, tako da ne treba ništa posve isključiti. Nogomet nas je toliko puta naučio da u njemu baš ništa nije sigurno. Da bi ostvarili čudesni pothvat, podrazumijeva se da Atleticovim igračima treba frenetična podrška s tribina. To je jedino što je prilično izvjesno da će se ostvariti kada je u pitanju domaća strana, a sve ostalo je jako upitno.

Ne očekuje se da će biti značajnih izmjena u postavama u odnosu na prvu utakmicu. Kod Real će na desnom boku umjesto Carvajala vjerojatno zaigrati Nacho, dok će kod Atletica na istoj poziciji Juanfran vjerojatno zamijeniti Lucasa Hernandeza.

Postave će biti slične, ali taktike različite. Atletico prije ili kasnije mora napasti, dok će Real vjerojatno čekati šansu iz kontre, a zna se da mu je ubitačna, čak i kada mu nedostaje Gareth Bale.

Ako se Atletico posve otvori, Real bi ga mogao masakrirati. Toga je zacijelo svjestan i Simeone, tako da sumnjamo da će narediti „harakiri“ i krenuti na Real potpuno otvorenog garda, ali da će Atletico igrati puno ofenzivnije nego na Bernabeuu, to je logično očekivati.

Vidjet ćemo kakav će biti plan Atleticove igre, ali vjerujemo da bi Simeone bio zadovoljan da povede 1:0 u prvoj poluvremenu i na taj način unese blagu nervozu u redove Kraljeva, a onda u drugom dijelu da traži drugi pogodak i potpuno uspaniči velikog suparnika.

Ako se taj scenarij ostvari, Real bi bio dobrano uzdrman, a Atletico bi dobio snažan motivacijski vjetar u leđa. Vicente Calderon bi u tom slučaj proključao i do kraja utakmice sve bi bilo moguće.

To je scenarij koji u ovom trenutku sliči na znanstvenu fantastiku, no ako Atleticovi igrači doista vjeruju da mogu izvesti čudo, ako su spremni umrijeti muški u posljednjem derbiju na svojem slavnom stadionu, onda imaju barem neke šanse, a ako ne vjeruju, šanse su im baš nikakve.

Vjerojatne postave:

Atlético de Madrid: Oblak; Juanfran, Savic, Godín, Filipe; Gabi, Saúl, Koke; Carrasco, Griezmann i Gameiro.

Real Madrid: Keylor Navas; Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić, Isco; Cristiano Ronaldo i Benzema.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider