Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Točno 97 dana

Poljud će grmjeti: Hajduk nakon više od tri mjeseca pred navijačima

Ove nedjelje na Poljudu se igra splitski derbi između Hajduka i Splita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 18. kolu HNL-a Hajduk će u nedjelju s početkom u 17:00 ugostiti Split. Bit će to drugi okršaj splitskih prvoligaša ove sezone. U devetom kolu u Parku mladeži Hajduk je poveo golom Maglice, a konačan rezultat postavio je Galović.

Ujedno, ovo je i prva utakmica koju će Hajduk igrati na Poljudu pred navijačima još od derbija s Dinamom 31. kolovoza. Za u svjetskim okvirima raritetan slučaj tromjesečnog neigranja pred navijačima na svom stadionu usred sezone pobrinuo se niz okolnosti.

Neredi u Dugopolju i Zadru

Prvo je Hajduk zbog postavljanja novog travnjaka na Poljudu utakmicu s Rijekom bio primoran igrati u Dugopolju nakon što HNS nije imao sluha i nije želio odgoditi utakmicu. Neredi koji su se dogodili rezultirali su kaznom od čak dvije utakmice pred praznim tribinama - Hajduk se žalio, ali Komisija za žalbe potvrdila je odluku Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića. U međuvremenu, između utakmica pred praznim Poljudom s Lokomotivom i Osijekom Hajduk je gostovao u Zadru, a zbog novog incidenta - dvije bengalke ubačene u teren i gađanja kovanicama Mirka Hrgovića s domaće tribine Vlajčević je donio odluku o novoj, trećoj uzastopnoj domaćoj utakmici bez publike. Ponovno se Hajduk žalio ukazujući na dvostruke kriterije koje primjenjuje HNS, ali žalba je opet odbačena.

Dvostruki kriteriji HNS-a

Istovremeno, Savez je za gore spomenuti derbi na Poljudu i dvije rakete ispaljene prema svečanoj loži (!) iz redova BBB-a kaznio Dinamo sa svega 10 tisuća kuna, a izvršni predsjednik Damir Vrbanović na press konferenciji nakon nereda u Milanu naglašavao je u nekoliko navrata kako HNS nije bio organizator utakmice prozivajući Talijane. Niti Hajduk nije bio organizator utakmice u Zadru, ali je žestoko kažnjen uz obrazloženje kako je recidivist. I Dinamo je recidivist pa je očito kako su sankcije na ovim primjerima bile dvostruko primijenjene.

Očekuje se 20-ak tisuća navijača

Sada, nakon što je suspenzija odrađena, Hajduku slijedi gradski derbi sa Splitom koji će na poljudske tribine sigurno privući veliki broj gledatelja. Koliko? Teško je to prognozirati. Uoči masovnog prosvjeda koji je na Rivu privukao više od 30 tisuća ljudi vjerovalo se da će Poljud protiv Splita biti blizu posve ispunjenog kapaciteta, ali onda je Hajduk, po tko zna koji put, izgubio utakmicu koju je morao pobijediti (od Zagreba, 0:2) i zasigurno ohladio dio navijača, tako je sada kad se priča o posjeti u nedjelju realnije govoriti o 20-ak tisuća ljudi. To je još uvijek brojka o kojoj samo sanjati mogu svi drugi (ne samo nogometni) hrvatski sportski kolektivi.

"Ljubazno molimo sve gledatelje da ulaznice kupe na vrijeme, kako se ne bi stvarala gužva neposredno pred početak utakmice", poručili su iz Hajduka svojim navijačima uz obavijest o cijenama ulaznica i prodajnim mjestima u obavijesti na službenoj stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider