Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vozio prema Varaždinu

Policija kod 21-godišnjaka pronašla baklje, rakete, šipke...

Cijeli arsenal pirotehničkih sredstava pronašli su pripadnici interventne postrojbe PU varaždinske u automobilu splitskih registarskih oznaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju je od 15:00 do 16:45 na nogometnom igralištu NK Varteks u Jalkovcu odigrana prijateljska nogometna utakmica između NK Varteks i HNK Hajduk, na kojoj je bilo oko 1.500 gledatelja.

Prije utakmice i za njezina trajanja u službene prostorije privedeno je pet osoba. Jedan od tih pet je i 21-godišnji vozač automobila splitskih registracijskih oznaka koji je u sklopu rutinske kontrole oko 14:00 zaustavljen na autocesti Varaždin - Zagreb.

Policaji su u njegovom vozilu pronašli pregršt nedozvoljenih sredstava o čemu su izvijestili javnost: "U vozilu se nalazilo 17 signalnih raketa, devet komada signalnih baklji, 85 drvenih palica dužine 60 cm, četiri metalne šipke dužine 30 centimetara i jedan višežilni električni kabel dužine 30 centimetara", priopćili su iz PU varaždinske.

Utakmica u Jalkovcu odigrana je u prijateljskoj atmosferi, White Stonesi i Torcida zajedno su navijali tijekom drugog poluvremena, kada je veći dio Hajdukovih navijača i stigao u predgrađe Varaždina (neki su u Varaždin doputovali još u subotu).

Arsenal pirotehnike i ostalih stvari pogodnih za nanošenje ozljeda koji je pronađen u vozilu kod 21-godišnjaka mogao je biti upotrijebljen u eventualnom sukobu s BBB-ima, Armadom ili Funcutima, čiji su se putevi u nedjelju preklapali s Torcidinima. Naime, BBB su u zagrebačkoj Dubravi organizirali malonogometni turnir povodom sjećanja na 13. svibnja 1990., a u nedjelju navečer je Futsal Dinamo igrao prvu utakmicu razigravanja za ulazak u Prvu hrvatsku malonogometnu ligu. Armada je, pak, bila u Zadru gdje je Rijeka gostovala u sklopu 34. kola HNL-a dok su Funcuti išli u Zagreb bodriti GKK Šibenik u A-1 Ligi za prvaka.

S obzirom na sve, prava je sreća da nije došlo do nikakvog sukoba te da ovo oružje nije upotrijebljeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider