Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kontra uputa UEFA-e'

'Pogledajte tko su ljudi u HNS-u, sve će vam biti jasno'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pokušao je dodatno pojasniti dio priopćenja vezanog za Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nije precizirao na koju je stranku mislio kada je u polemici s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom spomenuo da krovnu nogometnu organizaciju vode "gotovo isključivo pripadnici jedne političke stranke".

Josipović poručio HNS-u: Pljesak Modriću i Rakitiću da, ali Šukeru i Mamiću ne

"Pogledajte sastav tijela i usporedite tko su ljudi, što su, pa će vam sve biti jasno", odgovorio je kratko Josipović odgovarajući u petak na novinarska pitanja u HE Velebit kod Obrovca nakon obilježavanja 30. godišnjice te hidroelektrane.

Predsjednik Josipović prozvao je u svom priopćenju vodstvo HNS-a da se nije odmaklo od upliva politike u sport, unatoč jasnom naputku Europske nogometne federacije.

"UEFA je vrlo strogo dala do znanja da je protiv toga da se politika miješa u nogomet. Ja sam osobno s tim suglasan, jer pokazalo se da nogomet puno bolje funkcionira kad se politika izmakne u stranu te pruži potporu kad je to potrebno. Na žalost, HNS od lokalnih saveza, pa do samog upravnog odbora i dalje prije svega vode političari. I to, u velikom broju, gotovo isključivo pripadnici jedne političke stranke", ističe hrvatski predsjednik u priopćenju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider