Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako ljudi gaze...

Pogledajte ludi uragan: Sjajna Atalanta nadomak Lige prvaka!

S dvije utakmice ovog četvrtka kompletirano je 30. kolo talijanskog nogometnog prvenstva.

Duvan Zapata i Alejandro Gomez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjim utakmicama 30. kola Serie A uvjerljive pobjede ostvarili su domaćini - Sassuolo je sa 4:0 deklasirao Chievo dok je Atalanta sa 4:1 svladala Bolognu.

Trijumfom nad Bolognom nogometaši Atalante došli su nadomak mjesta koje vodi u Ligi prvaka. Sad su peti, sa samo bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Milan.

Utakmicu protiv Bologne momčad iz Bergama otvorila je na fenomenalan način. Slovenski reprezentativac Josip Iličić je u trećoj minuti postigao prvi, a u petoj i drugi zgoditak. Bila su to dva fantastična pogotka Iličića koji ove sezone igra u sjajnoj formi.

Prvih 15 minuta odigrali kao svemirci

Nije se Atalanta tu zaustavila, početni uragan se nastavio  - Nizozemac Hans Hateboer je u devetoj minuti zabio za 3:0, a u 15. se u strijelce upisao i prvi strijelac Atalante, kolumbijski centarfor Duvan Zapata.

Igrali su kao u transu i već u prvom poluvremenu su mogli ošamućenim gostima utrpati šest-sedam komada.

Na koncu su se zaustavili na ta četiri, početkom nastavka Riccardo Orsolini je ublažio poraz Bologne.

Naš Mario Pašalić je odigrao cijelo drugo poluvrijeme za Atalantu, tijekom odmora je zamijenio kapetana Alejandra Gomeza.

Atalanta sanja nastup u Ligi prvaka, tamo će iz Italije četiri najbolja kluba, a trenutno u Bergamu za mjestom u eliti zaostaju jedan bod. U nedjelju ih čeka gostovanje kod Intera na Giuseppe Meazzi, i ako tamo uspiju iskoristiti turbulencije kroz koje Nerazzurri prolaze ove sezone, bit će im to ogroman vjetar u leđa u nastojanjima da završe među TOP 4.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider