Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav rasplet...

Pogledajte dramu u zadnjem kolu: Ludi preokret Skitnica protiv nekadašnjeg prvaka Europe

Odigrano je posljednje kolo jedne od najbogatijih svjetskih liga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmice posljednjeg, 46. kola Championshipa, odigrane su ove nedjelje i otklonjene su sve dileme oko toga tko će izravno u Premierligu, tko u play-off, a tko seli u League One i postaje trećeligaš.

Uz Wolverhampton, promociju u elitu izravno je izborio i Cardiff koji je u posljednjem kolu kod kuće remizirao s Readingom na domaćem terenu (0:0), ali je obranio drugo mjesto zahvaljujući porazu Fulhama kod Birminghama (3:2 za domaćine).

Fulham tako odlazi u razigravanje gdje će s njima za jedno preostalo mjesto boriti još i Aston Villa, Middlesbrough i Derby County.

Dramatično je bilo na dnu ljestvice gdje su posljednjim minutama spasio Bolton. Oni su kod kuće dočekali Nottingham Forest, jedini klub na svijetu koji ima više naslova kontinentalnog nego državnog prvaka (Nottingham je 1978. bio prvak Engleske, a 1979. i 1980. prvak Europe). Skitnicama, kako glasi nadimak Boltona, za ostanak je trebala pobjeda te da istovremeno ne pobijede Barnsley i Burton.

I to se i dogodilo, na nevjerojatno uzbudljiv način. Barnsley je poražen kod Derbyja, Burton je u drugoj minuti sudačke nadoknade popio gol kod Prestona kojim je izgubio, a Bolton je do 87. minute gubio kod kuće od Nottinghama. Da su kojim slučajem ostali neriješeno i Bolton i Burton, Burton je taj koji bi ostao u Championshipu na temelju bolje gol-razlike.

Ali,  Bolton se nije predavao i režirao je veliki preokret. Prvo su u 87. minuti izjednačili, a dvije minute kasnije i zabili za 3:2 i totalni delirij na stadionu.

Bolton će i iduće sezone igrati u Championshipu, a Barnsley i Burton će skupa s već prežaljenim Sunderlandom među trećeligaše.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider