Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novinari i stručnjaci složni

Podrška sa svih strana: 'Najgori mogući start, svako bi reagirao poput Matića'

Mnogo novinara i nogometnih stručnjaka podržalo je reakciju Nemanje Matića na brutalan start Burnleyjevog Ashleyja Barnesa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak Burnleyja mogao je potencijalno zaključiti karijeru Nemanje Matića. Način na koji je startao na srpskog reprezentativca bio je u najgorem slučaju za žuti karton, a s time se slažu i brojni novinari i stručnjaci.

Bivši igrač ManUtd-a Gary Neville napisao je na Twitteru: Matić je imao potpuno pravo onako reagirati, a u kontekstu onoga što se dogodilo, njegova reakcija nije bila za crveni karton.

Komentirajući za BBC radio, bivši engleski reprezentativac Chris Waddle je izjavio: To je bio strašan start. To je najgori mogući start u nogometu, mogao mu je polomiti nogu. Svaki igrač bi reagirao poput Matića.

''Sudac je sve krivo dosudio. Morate koristiti zdravi razum, a Barnes je lako mogao Matiću slomiti nogu i njegova reakcija je bila prirodna, ustao je i odgurnuo ga je. A Barnes nije dobio ni žuti, dok je Ivanović dobio karton zbog svađe sa sucem'', izjavio je bivši igrač Arsenala Paul Merson.

Novinar TalkSporta Ian Abrahams je napisao sljedeće: Mislim da Mourinho i Chelsea imaju svako pravo osjećati se zakinutima.

''Barnes je imao ispruženu desnu nogu i zahvatio je Chelseajevog igrača po desnoj potkoljenici. To je prekršaj za koji se danas daje izravni crveni karton. Matićevo isključenje je promijenilo utakmicu'', napisao je David Walsh iz Sunday Timesa.

Gotovo svi su složni da je glavni sudac utakmice napravio veliku pogrešku i nije zaštitio igrača od mogućeg pogibeljnog starta, što automatski ide kontra svih pravila.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider