Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbio poslušati navijače

Podrška Ancelottiju do te ključne nedjelje: Real to ne smije izgubiti

Nakon neugodnog poraza i gubitka prvog mjesta, situacija u Realu se ipak smirila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Barcelona šokantno izgubila od Malage na Camp Nouu, u Madridu su logično trljali ruke. No, u samo dva kola tih +4 se pretvorilo u -1 nakon domaćeg remija s Villarrealom i poraza u Bilbau. Da stvar bude gora, dogodilo se to dva kola prije El Clasica koji se u ovom dijelu sezone igra u Barceloni.

Florentino Perez je opet progutao knedlu i brojao do 10. No, Marca piše kako se odlučio smiriti i dati punu podršku Carlu Ancelottiju u narednim susretima. Večeras Schalke i u nedjelju Levante na Santigao Bernabeuu donijet će privremeni mir jer sve osim pobjeda bile bi katastrofe za Real. A onda tjedan dana odmora i – El Clasico.

Do Barcelone će Ancelotti imati punu podršku, no poraz protiv mrskog rivala i izravnog konkurenta za naslov mogao bi donijeti dvostruki gnjev predsjednika Pereza koji se nakuplja još od prvih dana ove godine. Tada je završio onaj ludi niz od 22 pobjede u svim natjecanjima, a od toga nisu dobili gotovo ništa. Ispali su kasnije u Kupu od Atletica i čak tri puta izgubili u prvenstvu. To je za moćni stroj iz prošle jeseni ipak malo previše.

Prošle sezone spasili ga Modrić i Ramos

Podsjetimo, Ancelottija je spasilo čudo da ne dobije otkaz već u lipnju prošle godine. Spasio ga je onaj korner Luke Modrića i nebeski skok Sergija Ramosa u sudačkoj nadoknadi finala Lige prvaka. Ali onda je od rujna do siječnja trajala ona luda bajka od 22 pobjede zaredom. Tko bi nakon toga mislio da će se već u ožujku špekulirati o odlasku Talijana.

U anketi AS-a navijači su velikom većinom tražili promjenu sustava u 4-4-2. No, Ancelotti je to odmah riješio na press konferenciji uoči Schalkea kada je rekao kako je 4-3-3 DNA njegovog Reala. Neće mu valjda ankete mijenjati taktiku, ali neće mu donijeti ni podršku kod navijača osim ako ne nokautira Barcu.

Pišu madridski mediji kako kemija u momčadi nije baš šampionska. Vidjelo se to i kod onog nesretnog rođendana na kojem nije bilo španjolskih nogometaša. Nekako se sve okrenulo protiv Reala u 2015., a navijače posebno boli što je Leo Messi ove godine zabio tri gola više nego Ronaldo, Bale i Benzema zajedno.

Zato će El Clasico odlučiti o puno toga. Vraća se i Modrić kojeg mnogi vide kao talisman u preokretu ove neugodne situacije. Poraz bi donio novi veliki potres, remi tijesni nastavak mrtve trke, a pobjeda možda i onaj ključni trenutak u sezoni. Zaboravio bi se tada i poraz na Vicente Calderonu i Ronaldov rođendan i sve negativno s početka godine. Zbog cijelog tog uloga, El Clasico 22. ožujka bit će uistinu vrući derbi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider