Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad on to kaže...

Podigao prašinu: Zna tko je spreman za Ronalda iskrcati 400 milijuna eura!

Jorge Mendes, menadžer Cristiana Ronalda, uskovitlao je prašinu izjavom za engleske medije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jorge Mendes, menadžer Cristiana Ronalda, prvo je uskovitlao prašinu ovom izjavom: „Ako Real iz bilo kojeg razloga odluči prodati Ronalda za 400 milijuna eura, postoji klub koji će to platiti“, izjavio je Mendes dodajući da je Real postavio odštetnu klauzulu od milijardu eura.

„Ronaldo ipak neće otići iz Reala“, primirio je situaciju Mendes u nastavku svoje besjede, no postavlja se pitanje kako je uopće došao do cifre od 400 milijuna i zašto je to uopće spomenuo? Mendes tvrdi da bi se Ronaldo morao više odmarati zbog nagomilanog umora i zdravstvenih problema, ponaprije zbog problema s koljenom, ali...

„Da nije profesionalac kakav jest i da ne želi stalno igrati, ne bi ni igrao na Svjetskom prvenstvu“, podsjetio je portugalaski menadžer na situaciju prije Mundijala, kada je Ronaldo imao većih problema s koljenom i trebao je odmor, ali je ipak odlučio stisnuti zube i završiti sezonu u punom pogonu.

Poznato je da je Mendes menadžer mnogim poznatim nogometašima i trenerima, surađuje s brojnim klubovima, njegov je utjecaj toliki da neki od Uefe traže da novim propisima ograniči pa i zabrani upletanje menadžerskih agencija i investicijskih fondova u poslove nogometnih klubova.

Mendes tvrdi da bi takva odluka bila ilegalna, odnosno suprotna zakonima Europske unije.
„Nitko ne može zabraniti igraču da ide u bolji klub, da traži za sebe bolju sredinu“, kaže Mendes koji je menadžer, među ostalim, jednom Joseu Mourinhu, Jamesu Rodriguezu, Angelu Di Mariji i Radamelu Falcau.

„Takvi igrači nikada ne bi igrali u portugalskoj ligi bez pomoći investicijski fondova“, kaže Mendes, koji u svojoj „menadžerskoj štali“ ima 80 profesionalnih nogometaša i trenera čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 500 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider