Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca ima 'novog Xavija'

Katalonija likuje: Podatak koji užasava i posramljuje Real

Modrić (32 milijuna), Kross (30 milijuna) i James (80 milijuna) stajali su Real čak 142 milijuna eura, a Busquets, Rakitić, Iniesta i Sergio Roberto Barcelonu samo 18 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo svi analitičari će se složiti da je u „el clasicu“ vezni red Barcelone u potpunosti zasjenio Realov te da je u konačnici donio visoku pobjedu Kataloncima. Kao i uvijek u nogometu, ključ utakmice je u sredini terena, a tu je Barcelona imala daleko raspoloženije igrače od Reala. Busquets, Rakitić, Iniesta i Sergio Roberto posve su nadigrali Modrića, Kroosa i Jamesa, a kada još k tome dodamo da je Luis Enrique u taktičkom smislu potukao Rafaela Beniteza, onda se pobjeda Katalonaca od 4:0 usred Madrida čini sasvim logičnom.

VIDEO Zvijezde Reala ogorčene: Evo kako je Benitez od Modrića napravio 'zbunjolu'

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

VIDEO Dokaz potpune nemoći Reala: Pogledajte kako je Barca 'ubola'

Svemu što su se Madriđani nadali da će biti njihova prednost na kraju je otišlo na stranu Barcelone. Uoči utakmice madridski mediji su isticali da je Realova prednost vezni red, odnosno da su veznjaci Reala bolji i kvalitetniji od Barceloninih. Utakmica je pokazala da to ni izbliza nije tako, iako je Real na svoja tri veznjaka potrošio višestruko više nego Barcelona na svoja četiri vezna igrača.

Real 142 milijuna eura - Barcelona 18

Modrić (32 milijuna), Kross (30 milijuna) i James (80 milijuna) stajali su Real čak 142 milijuna eura, a Busquets, Rakitić, Iniesta i Sergio Roberto Barcelonu samo 18 milijuna eura. Busquets, Iniesta i Sergio Roberto proizvod su omladinske škole Barcelone i nisu je stajali ni eura, a Rakitić je stigao iz Seville za tih 18 milijuna odštete. Podatak koji dodatno posramljuje i užasava Madriđane.

Busquets, Rakitić i Iniesta već su potvrđeni igrači, zapravo igračke veličine, posebice Iniesta, što najbolje opisuje „standing ovation“ koji mu je priredio Santiago Bernabeu pri izlasku iz igre, tako da njihova partije nisu nikakvo iznenađenje, no mnoge je iznenadio i oduševio mladi Sergio Roberto koji pokazuje da je golemi potencijal. Rođeni je Katalonac i ljubimac navijača Barcelone, a čini se da mu se smiješi i velika karijera.

Sergio Roberto dostojni nasljednik Xavija Hernandeza

Barcin 23-godišnji veznjak po mnogo čemu podsjeća na slavnog Xavija Hernandeza; ima odličnu tehniku, pregled igre i pas, a uz to je i prilično hitar i izdržljiv, podjednako dobar i prema naprijed i prema nazad. U fazi obrane odradio je veliki posao na desnoj strani, odnosno na lijevoj strani Realova napada, gdje obično ordinira Cristiano Ronaldo, a iz pozadine mu se pridodaje izrazito ofenzivni bek Marcelo. Potpomognut Ivanom Rakitićem zatvarao je najopasniju Realovu stranu i stizao u pomoć Daniju Alvesu.

Enrique je postavio „kamuflažnu 4-4-2 formaciju“ koja se lako pretvarala u 4-3-3, a Sergio Roberto odlično je odrađivao ulogu desnog veznjaka i napadačkog krila koje se pridodavalo Neymaru i Suarezu u napadu. U svakom slučaju potvrđuje predviđanja da bi se mogao razviti u klasnog veznog igrača i prerasti u dostojnu zamjenu legendarnom Xaviju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider