Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofalna obrana

Početak remonta: Je li Hajduk napokon pronašao lijevog beka?

U Hajduku su okrenuti idućoj sezoni i potrazi za pojačanjima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Hajdukom su posljednja dva kola HNL-a u kojima treba izboriti (očekivani) plasman u kvalifikacije Europa lige.

I dok prvu momčad odlučuje zadnjih 180 minuta ove, idućoj sezoni okrenuti su čelnici kluba, a posebno sportski direktor Goran Vučević koji češlja tržište u potrazi za igračima koji bi odmah po dolasku postali pojačanja. Sve to nije lako s obzirom da zbog saniranja dugova i dalje vrijedi pravilo kako u obzir za dovođenje ulaze samo oni igrači za koje ne treba platiti odštetu. U takvim uvjetima Vučeviću nije lako raditi, tim više što bijeli brod zahtijeva ozbiljan remont.

(Po)najgora obrana u povijesti Bijelih

Obrana je dio momčadi za koju su pojačanja najnužnija (izuzev desne strane na kojoj ordiniraju Vršajević, Mikanović i Bašić), o čemu dovoljno i najbolje svjedoče brojke. Naime, Hajduk je ove sezone u svim natjecanjima u 46 utakmica primio nevjerojatnih 67 golova - 55 u HNL-u, 4 u Kupu te 8 u Europi. Posebno je poražavajuća činjenica da su u 34 kola HNL-a samo Zadar (71) i Lokomotiva (63) primili više pogodaka u odnosu na Splićane.

Ozbiljan je to znak da se neke stvari moraju mijenjati, a čini se da su to shvatili i u klubu pa se na radaru našao Mladen Bartulović, bivši hrvatski reprezentativac (dva nastupa) kojem 30. lipnja istječe ugovor s Dnjiprom. Bartulović, koji u listopadu puni 29 godina, iz Hajduka je otišao u Dnjipro još prije devet godina kao talentirani ljevak koji može odigrati kvalitetno i na krilu i na beku, ali od te 2006. nije se naigrao u klubu iz Dnjipropetrovska.

Može li Hajduk priuštiti si Bartulovića?

Odigrao je samo 43 utakmice i postigao dva pogotka te je veći dio ugovorne obveze odrađivao na posudbama odigravši blizu 200 utakmica u Ukrajini (Dnjipro, Kryvbas, Arsenal Kijev, Karpaty). Za sve te klubove postigao je ukupno 31 gol i upisao 23 asistencije, a svojim je igrama privukao pažnju nekoliko ukrajinskih prvoligaša. Navodno je najviše zagrizla Vorskla Poltava koja bi mu mogla ponuditi više od 200.000 eura po sezoni što znatno prelazi Hajdukove financijske gabarite.

U Hajduku se nadaju kako bi Bartulović mogao smanjiti svoje apetite igrajući na kartu njegove želje za povratkom kući, u Kaštela. Ne uspiju li privoliti Bartulovića na povratak, potraga za lijevim bekom bit će nastavljena jer to je ove sezone (uz katastrofalna izdanja stoperskog tandema Maloča - Milović) bila rak-rana Bijelih.

Jozinović prvi odlazi iz trojca senatora

Goranu Jozinoviću istječe ugovor i za očekivati je da neće biti produžen, Ivan-Anton Vasilj na kojem je inzistirao bivši trener Tudor pokazao se kao potpuni promašaj, a 20-godišnji Marko Pejić koji je ove zime stigao iz drugoligaša Sesveta nije niti dobio pravu priliku u prvoj momčadi.

Inače, Maloča, Jozinović i Milović za Hajduk su zajedno odigrali više od 500 utakmica, ali njihova forma iz godine u godinu blijedi, učinak na terenu im je sve skromniji, a primanja su vrlo dobra (Maloča 120.000 eura, Milović 100.000, Jozinović 60.000 eura po sezoni). Unatoč zrelim igračkim godinama i stotinama utakmica u dresu Bijelih, još uvijek se nisu maknuli iz HNL-a. Za Maloču i Milovića kojima ugovor istječe 30.06.2016. ovo ljeto je vjerojatno zadnja šansa - ne uspiju li se transferirati u inozemstvo vrlo vjerojatno će im se Hajduk zahvaliti na suradnji, ne nužno ponudom za raskid ugovora nego riječima "momci hvala vam na svemu što ste učinili za Hajduk, ali vrijeme da je krenemo forsirati neke druge, mlađe, potentnije i talentiranije stopere".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider