Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok-terapija je krenula

Počelo "čišćenje" svlačionice Hajduka: Trojac potjeran u drugu momčad!

U Hajdukovoj prvoj momčadi pregršt je igrača čiji status tek treba biti definiran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj odbio ponuđene ostavke trenera i sportskog direktora, Željko Kopić i Saša Bjelanović dobili su odriješene ruke da naprave reda u svlačionici u kojoj ima dosta igrača s nedefiniranim statusom.

U tom smjeru prvi potez glasi: Zoran Nižić, Marko Futacs i Hysen Memolla prebačeni su u drugu momčad i tamo će trenirati sve dok se ne razriješi njihova situacija.

Preciznije rečeno, spomenuti trojac ostat će u drugoj ekipi sve dok se ne pronađe najpovoljniji model rastanka s njima odnosno dok se ne pojave klubovi koji su spremni platiti odštetu za njih.

Zajedno koštaju oko 500.000 eura

I Nižić i Futacs i Memolla imaju ugovore s Hajdukom koji vrijede do 30. lipnja 2019. godine pa ih klub ne želi pustiti bez odštete. Njih trojica zajedno na godišnjoj razini zarađuju oko 500.000 eura pa je jasno da bi s eventualnim ostankom do kraja ugovora svi bili na gubitku, i Hajduk, ali i sami igrači koji bi izgubili kontinuitet nastupa i pitanje je gdje bi i kakav klub mogli pronaći iduće ljeto.

Stoga je izvjesno da su na potezu njihovi menadžeri koji će do kraja ljetnog prijelaznog roka pokušati pronaći klubove za svoje pulene.

Što se Hajduka tiče, ovo je očita šok-terapija usmjerena prema tome da se momčad što prije galvanizira i krene skupljati bodove u HNL-a gdje su trenutno na osmom mjestu.

U danima koji slijede vidjet ćemo kako će se Kopić i Bjelanović postaviti prema još nekim igračima iz aktualnog kadra koji u posljednje vrijeme nisu niti na klupi već uglavnom s tribina gledaju utakmice svojih suigrača...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider