Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva velika preokreta

Počele kvalifikacije za Euro: Isti rezultat na prve tri utakmice!

Utakmicama u Tbilisiju, Budimpešti i Kopehagenu počele su kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo koje će se 2016. održati u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve tri prve utakmice kvalifikacije, koje su počele ove subote u 18:00, završile su s identičnim rezultatom. Pobjede 2:1 upisali su Irska, Sjeverna Irska i Danska.

U skupini D Gruzija je ugostila Irsku koju u 24. minuti u vodstvo dovodi Aiden McGeady. Do poluvremena su domaćini uspjeli izjednačiti (strijelac Tornike Okriashvili u 38. minuti), ali u posljednjim trenucima utakmice svojim drugim pogotkom McGeady donosi sva tri boda Ircima.

Još veću dramu vidjeli su gledatelji u Budimpešti, gdje je u sklopu prvog kola skupine E Sjeverna Irska stigla u goste Mađarskoj. Dugo su domaćini lomili otpor svog suparnika da bi u 75. minuti Tamas Priskin konačno otključao vrata Roya Carrolla. Nadali su se mađarski navijači da će njihova reprezentacija mirno privesti utakmicu kraju, ali onda je uslijedio pravi šok. Prvo je Niall McGinn u 81. poravnao, a onda Kyle Lafferty u 88. režira totalni preokret i donosi pobjedu.

Preokret se dogodio i u trećoj utakmici. U skupini I Danska je u Kopenhagenu pobijedila Armeniju s 2:1 i to nakon što su Armenci poveli zgoditkom Henrikha Mkhitarjana (49). Danci su uspjeli preokrenuti pogocima Pierre-Emile Hojbjerga (65) i Thomasa Kahlenberga (80) te doći do prve pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider