Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mrvice najskupljem

Pobuna navijača 'sterilnog' Juventusa: Mandžukiću se ne piše dobro

Ukoliko se Mario Mandžukić ne trgne mogao bi ispasti iz ozbiljnijih planova za prvih 11 Juventusa.

Ako već do sada nisu, navijači Juventusa potpuno su izgubili strpljenje nakon nove 'nule' torinskog kluba. Još da nisu zabili u derbiju Italije kod Intera moglo se prožvakati, ali loša forma okrunjena je s 0:0 protiv Borussije (M) u Ligi prvaka.

Stručnjaci, mediji i navijači stali su na istu stranu u osudi izbora Massimiliana Allegrija za napadačku liniju. On je odlučio kako je Alvaro Morata nezamjenjiv, ali zašto mrvice daje najskupljem pojačanju te budućnosti kluba i argentinske reprezentacije Paulu Dybali?

Javio se i njegov bivši gazda. Maurizio Zamparini iz Palerma je raspalio po Allegriju.

''Jako sam ljutit. Allegri ga uništava. Dybala je nogomet, Allegri to nije. Uništava njegov talent i nepredvidljivost, stavlja mu okove. Rekao sam mu da bježi iz Juvea, on zaslužuje drugog trenera.''

Kada je Massimiliano Allegri prošle sezone preuzeo Juventus, navijači su se zgražavali. No, Allegri je odveo momčad do novog naslova prvaka, četvrtog zaredom te do onog što njegov prethodnik Conte nije uspio – posljednje utakmice u Ligi prvaka. Nije uspio osvojiti trostruku krunu , ali je zaslužio poštovanje zbog svega što je te sezone Juve napravio.

Ali, smatraju mnogi, napravio je to s momčadi koju je izgradio njegov prethodnik. Ove su mu sezone otišli ključni igrači, pola kralježnice momčadi – neprežaljeni trojac Pirlo, Vidal i Tevez. Za mnoge je tek ovaj Juventus Allegrijev, a navijačima se nimalo ne sviđa što gledaju. Devet bodova zaostatka za vodećom Fiorentinom i tek 14. mjesto u prvenstvu koje su zadnjih godina gotovo privatizirali.

Ljubimac trenera i ljubimac navijača, a gdje je tu Mandžo?

Što ne valja? Juve je u devet kola zabio isto toliko pogodaka. Tevez nedostaje više nego što se mislilo, a njegova zamjena Mario Mandžukić dosad nije profunkcionirao. Ako znamo da je Morata Allegrijev ljubimac, a Dybalu žele u momčadi gotovo svi ostali, tu za Mandžu, kako sada stvari stoje, kruha nema.

Zabio je u Superkupu i onaj gol Manchester Cityju za pobjedu. I to je sve. Pogodila ga je ozljeda, ali i neefikasnost, jer nije zabio niti u jednom od pet nastupa u Serie A. Morata je zabio tek jedanput u šest nastupa u ligi, ali njega je, ponavljamo, trener već označio kao svog ključnog igrača. No, mladi Dybala je zabio tri gola i navijači ga obožavaju. Poludjeli su nakon što je u Ligi prvaka ovog tjedna dobio 10 minuta.

Allegri je u posljednjim utakmicama forsirao 4-3-3 formaciju u kojoj su Morata i Quadrado imali mjesta, a Mandžo, Dybala i Zaza su dobili po utakmicu. Prije toga Juve je istrčao s 3-5-2 sustavom u kojem su naprijed bili Morata i Dybala, a tada je pobijeđena Sevilla. Talijanski reprezentativac Zaza je za većinu potpuno razočaranje, dok se Mandži predbacuje da ne surađuje dobro s kolegama u napadu.

Allegri je bio oduševljen njegovim dolaskom, no znalo se odmah da Hrvat nije Tevez i neće moći rješavati utakmice iz polušansi. Mandži trebaju lopte koje će on pospremati, jer '1 na 1' nije njegov forte. Iluzorno je očekivati da ga hrane loptama kao u Bayernu, ali za takvog napadača mora se graditi igra na njega. Zasad to Allegriju ne uspijeva, pa ne ide ni Mandži.

Vidjet ćemo hoće li se uskoro što promijeniti inače hrvatskom napadaču ne cvjetaju ruže u klubu u kojem je sanjao igrati još kao dječak zbog jednog svojih najvećih idola, Gigija Buffona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider