Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo se pita...

Pobuna u Madridu: 'Zvjezdani sukob' koji bi mogao razoriti Real

Nakon debakla od sezone, što je za Real Madrid svaka sezona bez ijednog od tri najvažnija trofeja, moglo se očekivati vruće ljeto na Santiago Bernabeuu.

Predsjednik Reala Florentino Perez sukobio se ne samo s dokapetanom Sergijom Ramosom, već i s prvim kapetanom Ikerom Casillasom i najvećom zvijezdom „kraljevskog kluba“ Cristianom Ronaldom, pišu španjolski mediji.

Raste drama u Realu: 'Sergio Ramos želi otići već ovog ljeta'

Trzavice između Pereza i Ramosa traju već mjesecima. Ramos već godinu dana odbija staviti potpis na produženje ugovora, a Perez s druge strane odbija mu povećati plaću sa šest na deset milijuna eura neto, što je 20 milijuna bruto. Iako su pojedini španjolski mediji pisali, a GOL.hr uredno prenosio, da je lako moguće da uvrijeđeni Ramos na ljeto napusti Real, za mnoge, prije svega navijače Reala, to je izgledalo kao klasična novinarska patka, no vrijeme je pokazalo da je u tom dimu bilo poprilično vatre.

Ramos prema Manchester Unitedu

U međuvremenu su iskrsnule priče o koketiranju Ramosa i Barcelone, što je izazvalo konsternaciju među navijačima Reala. Simptomatično je bilo da tu priču tjednima nitko iz Madrida nije demantirao, niti Reala, a ni Ramos, što se može protumačiti kao međusobno „reketarenje“. Tek nakon što su eskalirale spekulacije o mogućem spektakularnom transferu, kada je jedan od kandidata za novog predsjednika Barcelone potvrdio kako je kontaktirao Ramosa, javio se Ramosov brat i menadžer Rene i demantirao da Sergio namjerava prijeći na Camp Nou. Kazao je kako je njegov klijent i brat duboko razočaran stavom kluba koji se nije oglašavao u javnost povodom tih spekulacija, no nije odgovorio što su oni toliko dugo čekali da se jave i sve demantiraju? Svjesni da imaju dobre karte u rukama, čini se da su Ramosovi zaigrali na kartu ultimatuma, a ta igra obično ima dvije oštrice.

Rene Ramos, međutim, nije zanijekao da je moguće da njegov brat napusti Real. Štoviše, potvrdio je da postoji nekoliko klubova koji su zainteresirani za njegove usluge. To je prije svih Manchester United, o čemu su se odmah raspisali engleski mediji. Ta priče nije nova, u nekoliko navrata prenosili smo informacije iz Španjolske kako Manchester United želi Ramosa. Čak su neki španjolski mediji pisali kako se već dogodio preeliminirani sastanak Renea Ramosa i emisara engleskog kluba. To nikada nije potvrđeno, ali razvoj situacije sugerira kako bi možda moglo biti istinito.

Casillas nezadovoljan odnosom kluba

Kako god, Rene Ramos ovih bi se dana službeno trebao sastati s predstavnicima Manchester Uniteda. Engleski mediji pišu kako Manchester United u cijelu priču želi uključiti svojeg vratara Davida de Geu, odnosno razmjenu igraču plus određenu svotu novca.
Teško je reći kako će se cijela priča rasplesti, ali jasno da ako Perez popusti Ramosu i poveća mu plaću na vrtoglavih deset milijuna eura neto godišnje, da će uslijediti lančana reakcija, odnosno da će i ostale zvijezde zatražiti povećanje plaće. Vidjet ćemo hoće li Perez pristati na takvu igru ili će ostati pri svojem da Ramos ne može u najviši platni razred Reala, gdje se na nedodirljivom prvom mjestu nalazi Ronaldo, a odmah iza njega Gareth Bale.

Sudbina Ikera Casillasa na Santiago Bernabeuu izravno je povezana s mogućim dolaskom De Gee. Casillas je nezadovoljan odnosom kluba i smatra da je zaslužio bolji status. Perez pritišće Casillasa na odlazak zbog vrlo prozaičnog razloga – uštedjet će oko 28 milijuna eura u sljedeće dvije godine. Toliko naime iznosi Casillasov ugovor u bruto iznosu, neto je to upala manje.

Ronaldo još uvijek ljutit

No, Ramos i Casillas nisu jedina Perezova briga. Najveća zvijezda Reala navodno se još nije odljutila. Ronaldo je ljutit još od već opjevane rođendanske fešte za njegov 30. rođendan. Portugalac je priredio „party“ nakon poraza od 4:0 u gradskom derbiju s Atleticom. Na društvenim mrežama promptno su osvanule fotografije razdraganog društva. Ronaldo je time navukao na sebe bijes Realovih navijača. Kako god se zvali i kolika god zvijezda bili, to se u najvećem klubu na svijetu ne radi. Ronaldo to nije znao ili se pravio da ne zna. Jasno da su španjolski nogometaši eskivirali zabavu, što je Ronalda dodatno naljutilo.

Portugalac smatra da Real kao klub u tom slučaju nije dovoljno čvrsto stao iza njega. Ronaldo je očekivao veću podršku i pažnju. Nije mu sjelo niti to što ga Perez nije poslušao kod smjene Carla Ancelottija. Ronaldo je javno podržao Ancelottija, ali Perez je Talijanu svejedno uručio otpusno pismo. Perez Ronaldovo mišljenje nije uzeo u obzir ni kod izbora liječničkog tima, odnosno ostanka nekih liječnika koji nisu po volji Ronaldu. Naposljetku, Ronalda je navodno zasmetao odnos Pereza prema klupskim legendama, Casillasu i Ramosu. Portugalčev rezon izgleda ovako: ako klub ne poštuje dovoljno njih dvojicu, što ja mogu očekivati u budućnosti?

Vidjet ćemo kako će se rasplesti igra živaca, ali ako pogledamo u bližu i dalju povijest Reala, predsjednici su oduvijek čvrstom rukom vodili „kraljevski klub“ i nijednom igraču, ma kako se on zvao, u ključnim trenucima nisu dopuštali ugrožavanje svojega autoriteta. Ako Perez osjeti da je stjeran u kut, mogao bi povući drastične poteze. Jer, ako politiku kluba počnu voditi igrači, s njim je istog trena gotovo. A i s Realovim statusom najvećeg kluba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider