Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže ostavku Rukavine

Pobuna Kohorte: 'Ne prihvaćamo pretvaranje Osijeka u ispostavu Zdravka Mamića'

Navijači NK Osijeka objavili su proglas nezadovoljni trenutnom situacijom oko voljenog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječka Kohorta na kraju je 2014. godine digla glas protiv trenutne situacije u klubu. Traže ostavku trenera Tomislava Rukavine, a upravi su, između ostalog, poručili kako ne žele da klub bude filijala pod kontrolom Zdravka Mamića.

Proglas Kohorte prenosimo u cijelosti:

Povodom završetka jesenske polusezone, obraćamo se Upravi i Nadzornom odboru NK Osijek te svim navijačima i simpatizerima bijelo-plavih!

U tekućoj sezoni pokazali smo strpljenje, zrelost i konstruktivnost koja nije uobičajena za navijačku populaciju u Hrvatskoj, uporno pružajući podršku igračima na terenu do posljednje minute kroz sve odigrane susrete, no vidjevši da nema bitnijih pomaka u rezultatskom smislu, a ni u samoj igri na terenu, odlučili smo se oglasiti ovim priopćenjem.

Prošlosezonski spas od ispadanja u zadnjem kolu smatrali smo najnižom točkom koju je naš klub dotaknuo u posljednjih nekoliko desetljeća te smo vjerovali da će klupski dužnosnici i struka na čelu s trenerom Tomislavom Rukavinom za novu sezonu bolje posložiti bijelo-plave kockice, budući da su imali vremena za uhodavanje, nakon što su prošle sezone od Grada Osijeka dobili povjerenje za preuzimanje kluba koji se tada nalazio u teškoj financijskoj situaciji i nezavidnom položaju na tablici. Od toga trenutka vidljivi su nekakvi pomaci na organizacijskom planu i u marketinškoj aktivnosti, no konkretnijih financijskih ulaganja u klub i dalje nema.

U odnosu na prošlu sezonu dovedena su igračka pojačanja i prinove, no većina se njih pokazala potpuno promašenim investicijama, neprilagođenima sustavu igre koji njeguje Rukavina ili pak nemotiviranima, a kao rezultat svega NK Osijek na kraju polusezone nalazi se na korak do začelja prvoligaške ljestvice, sa samo dva boda više od posljednje plasirane momčadi, uz posljednjih pet susreta bez pobjede (četiri poraza i jedan remi), od kojih su dva bila na domaćem terenu s izravnim konkurentima u borbi za ostanak (Istra 1961 i Slaven Belupo).

Prema tome, krediti koje je Rukavina kod navijača s obzirom na situaciju u svome mandatu dobio, premda je u Osijek stigao kao nedokazan trener bez iskustva u vođenju prvoligaške momčadi, u potpunosti su potrošeni, pa ga stoga ovom prilikom pozivamo da realno sagleda situaciju te se pokaže kao moralna osoba i sam podnese ostavku na dužnost koju obavlja!

Također, Upravi NK Osijeka želimo poručiti da smo svjesni nezavidne situacije u kojoj se klub nalazi, ali da nikako ne prihvaćamo pretvaranje kluba u nekakvu ispostavu ili treću momčad Zdravka Mamića te eventualne pokušaje nadoknade izgubljenog na terenu za zelenim stolom, gdje s druge strane sjede upravo najodgovorniji za neregularnost natjecanja u Prvoj HNL i kompletno stanje u hrvatskom klupskom nogometu!

Naša je boja BIJELO-PLAVA, naše srce OSJEČKO, naša duša SLAVONSKA, a domovina HRVATSKA!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider