Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Hrvati u dobroj formi

VIDEO Kalinić nastavlja s odličnim igrama: Asistencijama riješio utakmicu

Fiorentina je izborila nastup u drugi krug Europske lige....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Fiorentine izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige nakon što su u Bakuu pobijedili Karabah 2-1, uz odličnu igru Nikole Kalinića koji je sudjelovao u akcijama za oba gola 'viola'.

Fiorentini je za nastavak europske sezone trebao barem bod, no 'viole' su upisale tri boda osvojivši tako prvo mjesto u skupini.

Gosti su poveli u 60. minuti golom Matiasa Vecina na asistenciju Nikole Kalinića koji je ušao u igru osam minuta ranije. Izjednačio je Reynaldo u 74. minuti, no samo tri minute kasnije Federico Chiesa je doveo goste u vodstvo. I kod ovog gola velike zasluge idu Kaliniću. Hrvatski napadač je u gužvi ispred gola pucao, Ibrahim Šehić je obranio, a odbijenu loptu je Chiesa pospremio u mrežu. Mladi 19-godišnji napadač sin je poznatog talijansko nogometaša Enrica Chiese i bio mu je to prvi pogodak za 'viole'. Mladi Chiesa je u 84. minuti dobio crveni karton, no domaćin nije uspio iskoristiti igrača više.

Milan Badelj je odigrao cijeli susret za Fiorentinu, dok Hrvoje Milić nije nastupio.

Utakmicu u Bakuu sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek, pomoćni suci bili su Tomislav Petrović i Miro Grgić, četvrti sudac je bio Goran Pataki, dok su iza golova sudili Ante Vučemilović i Goran Gabrilo.

U drugom susretu iz J skupine PAOK je pobijedio Slovan Liberec 2-0 i osvojio drugo mjesto u skupini. Golove za grčki sastav zabili su Garry Rodrigues (29) i Dimitris Pelkas (67) na asistenciju Marina Leovca.

Fiorentina je osvojila prvo mjesto sa 13 bodova, PAOK je drugi sa 10 bodova, Karabah je sakupio sedam, a Slovan četiri boda.

Šahtar je natjecanje u skupini H okončao i šestom pobjedom. Ukrajinski sastav je na gostovanju pobijedio Bragu 4-2 i tako pomogao Gentu da pobjedom u Turskoj protiv Konyaspora dohvati drugu poziciju.

Ukrajinci su poveli 2-0 golovima Serhija Krivcova (22) i Taisona (39), no Braga je do konca prvog dijela smanjila preko Nikole Stoiljkovića (43). Šahtar je u 62. minuti preko Krivcova ponovo došao do dva gola prednosti, a kada je Taison tri minute kasnije zabio za 4-1 pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Do kraja susreta Braga je tek ublažila poraz golom Nikole Vukčevića u 89. minuti.

Hrvatski nogometaši Darijo Srna i Eduardo da Silva nisu nastupili za Šahtar.

U drugom susretu Gent je na gostovanju pobijedio Konyaspor 1-0, a pogodak vrijedan prolaza Belgijanci su zabili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio Coulibaly.

Šahtar je osvojio prvo mjesto s maksimalnih 18 bodova, Gent je drugi s osam bodova, Braga je ostala na šest, a Konyaspor na začelju ima jedan bod.

U skupini L sve četiri momčadi su u zadnjih 90 minuta mogle izboriti prolaz dalje. Na koncu dalje idu Osmanlispor i Villarreal. Turci su kod kuće dobili Zurich 2-0, dok je Villarreal bio bolji od Steaue 2-1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider