Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijatelj ubijenog Meyiwe

Pljačkaši u Južnoafričkoj Republici ne miruju: Vilakazi nova žrtva napada

Svega nekoliko dana nakon što je ubijen vratar i kapetan južnoafričke nogometne reprezentacije Senzo Meyiwa, još jedan član 'Bafana Bafane' bio je žrtva oružane pljačke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoga puta naoružani razbojnici su provalili u kuću roditelja najboljeg južnoafričkog nogometaša za 2014. godinu Sibusisa Vilakazija (24). Branič kluba BidVest Wits je spavao u jednoj od soba dok su razbojnici kao taoce držali njegove roditelje i mlađeg brata. Srećom, svi su preživjeli. Vilakazi je ostao bez automobila, a lopovi su odnijeli i TV, muzičku liniju, nakit i nešto odjeće.

"Još uvijek sam šokiran. Dok sam ja spavao u jednoj od soba, razbojnici su držali moju obitelj i pljačkali kuću. Možete misliti kakav sam šok doživio kada sam se probudio i vidio ukućane vezane na podu," kazao je Vilakazi.

Mladi nogometaš je bio cimer nesretnog Meyiwe koji je ubijen prošlog tjedna. Kapetan južnoafričke reprezentacije je ubijen u domu svoje djevojke prilikom pokušaja pljačke.

"Meyiwe je bio moj veliki prijatelj, nisam mogao vjerovati što mu se dogodilo. Još se nisam oporavio od njegove smrti, a sada se dogodilo razbojstvo i u kući mojih roditelja," dodao je Vilakazi.

Premda je broj ubojstava u Južnoj Africi u padu, tijekom prošle godine je ubijeno više od 17.000 osoba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider