Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'Lokosi' još u igri

Iznenađenje na Maksimiru: Lokomotiva zamalo šokirala favorizirani Genk

Lokomotiva je na Maksimiru odigrala 2:2 s Genkom u prvoj utakmici doigravanja za Europa ligu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiva je gubila 0-2, no ipak je uspjela izboriti remi i tako produžiti nadu uoči uzvrata koji je na rasporedu 25. kolovoza u Genku. Golove za goste zabili su Leon Bailey (36-11m) i Mbwana Samatta (47), dok su strijelci za Lokomotivu bili Mirko Marić (52-11m) i Ivan Fiolić (59).

Gosti su poveli u 36. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Leon Bailey. Kazneni udarac je skrivio Eros Grezda igrajući rukom u kaznenom prostoru. Na 2-0 je povisio Mbwana Samatta u 47. minuti nakon odličnog Walshovog ubačaja. Tračak nade Lokomotivi je donio Mirko Marić u 52. minuti iz kaznenog udarca kojeg je izborio Bartolec, a domaćin se u 59. minuti potpuno vratio u susret nakon brze kontre koju je realizirao Ivan Fiolić. Bočkaj je sjajnom dugom loptom uposlio Fiolića koji je zaobišao vratara Bizota i zabio.

Lokomotiva je već samim plasmanom u zadnju rundu kvalifikacija ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Na putu do 'play-offa', Lokosi su pobijedili andorsku Santa Colomu, finski RoPS, te ukrajinsku Vorsklu iz Poltave.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider