Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Platini: Postoji mogućnost selidbe Eura 2012.

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini uputio je još jednu javnu prijetnju Ukrajini, suorganizatorima Europskog prvenstva 2012. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Postoji teoretska mogućnost da preselimo Europsko prvenstvo', kazao je Platini, što je odmah na noge podiglo Njemačku koja iz prikrajka očekuje baš takav rasplet događaja i nude stadione u Berlinu i Leipzigu kao trenutno spremne za organizaciju.

Podsjetimo da Ukrajina, u većoj mjeri, ali i Poljska imaju problema s organizacijom europske nogometne smotre, a oni se odnose na stadionske, prometne i smještajne infrastrukture koji nikako ne zadovoljavaju visoke UEFA-ine kriterije.

Kakva je trenutačna faza organizacije najbolje govori podatak da su Ukrajinci zatražili kredit koji je za financiranje projekta organiziranja Eura 2012. odobrila Nacionalna banka u iznosu od 880 milijuna eura.

Ipak, stopirao ga je tamošnji predsjednik Viktor Juščenko, svjestan da bi takvo zaduživanje u vrijeme 'stezanja remena' moglo dodatno naškoditi financijski potresenoj državi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider