Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad misli prestati?

Platini ne odustaje, želi vladati svjetskim nogometom: Žalio se CAS-u!

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini žalio se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS) na FIFA-inu suspenziju od 90 dana zbog sumnji u financijske malverzacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michel Platini se odlučio žaliti nakon što je Žalbeno vijeće Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu odbilo njegovu žalbu o tromjesečnoj suspenziji.

FIFA je na 90 dana suspendirala Seppa Blattera i Platinija i oni tijekom suspenzije ne mogu obavljati nikakve nogometne aktivnosti. Švicarac se tako ne smije pojaviti u sjedištu FIFA-e, a Platini mora prekinuti svoju kandidaturu za predsjednika krovne nogometne organizacije.

"Uvjeren sam kako će CAS vrlo brzo donijeti odluku, s obzirom što je u pitanju", poručio je predsjednik UEFA-e i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.

Platini i Blatter suspendirani su na 90 dana zbog istrage o isplati dva milijuna dolara koje je Blatter 2011. isplatio Platiniju za posao savjetnika. Također i švicarski državni tužitelj je pokrenuo istragu protiv Blattera zbog sumnji na financijske malverzacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider