Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreno u Kranjčevićevoj

'Pjesnici' s igračem manje srušili Hajduk, Sušić promašio jedanaesterac!

Hajduk je u Kranjčevićevu stigao oslabljen za Milevskog, Maloču, Vršajevića i Malokua, a Zagreb je to sjajno iskoristio i pobijedio 2:0 na krilima Gabrijela Bobana...

Upravo je njegova pojava izazivala mnogo polemike jer zbog crvenog kartona protiv Splita prvotno je morao pauzirati jednu utakmicu, ali potom mu je kazna ipak 'skinuta'. Boban je konstantno mučio nogometaše Hajduka i Stanko Poklepović će ga sigurno sanjati, iako je prije utakmice rekao da je za njega bolje ako zaigra.

Izgledalo je da bi nakon tri poraza u nizu, odnosno četiri u posljednjih pet prvenstvenih ogleda i uz gol razliku 2-14, Splićani trebali biti favoriti. No, očito je ono u derbiju protiv Dinama bila iznimka. Igra im je bila loša i iz Kranjčevićeve su zasluženo otišli bez ijednog boda.

Zagreb je poveo u 62. minuti pogotkom Gabriela Bobana na dodavanje Lovre Medića, a Splićani su mogli izjednačiti u 72. minuti kada je Robert Mudražija skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. Udarac Tina Svena Sušića s 'bijele točke' obranio je vratar Zagreba Dominik Livaković, a samo tri minute kasnije iz kontre je Filip Krovinović povećao na konačnih 2-0.

Zagreb je ovom pobjedom, drugom ovosezonskom nad 'bijelima' oživio snove za kvalifikacije za Europa ligu. Hajduk je, pak, došao u nezgodnu situaciju jer zaostaje za trećeplasiranom Lokomotivom četiri boda.

Ne uspiju li 'bijeli' u Kupu izbaciti gradskog rivala Split, lako bi im se moglo dogoditi da ostanu bez Europe. A to bi za Hajduk bio vrlo težak udarac, s obzirom na financijsku situaciju u klubu.

Pred 3000 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 1-0 G. Boban (62), 2-0 Krovinović (76)

Crveni karton: Mudražija (Zag,72)

Promašeni penal: Sušić (Haj, 73)

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider