Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne ponoviti Aalborg

Pjaca i Mamić optimisti: 'Osjeti se atmosfera velike utakmice. Bit ćemo pravi'

Dan uoči uzvratne utakmice posljednjeg pretkola Lige prvaka protiv albanskog Skenderbeua trener Dinama Zoran Mamić i Marko Pjaca bili su na konferenciji za medije i najavili susret...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"S nestrpljenjem čekamo utakmicu jer to je veliki dan za nas i hrvatski nogomet. Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema", rekao je trener Mamić.

Veliku utakmicu vrijednu skupina Lige prvaka jedva čeka i Marko Pjaca:

"Mislim da možemo reći da nas čeka najvažnija utakmica ove sezone. Imamo odličan rezultat, a na njima je pritisak jer moraju hvatati nas i minus iz prve utakmice. Nadam se punom stadionu i našoj pobjedi. Stvarno se osjeti da igramo veliku utakmicu. Znam po tome da me jako puno ljudi pita za kartu, svi imaju neko pitanje o tekmi i vjerujem da će stadion biti lijepo popunjen".

Zbog prednosti iz prve utakmice Modri ne moraju srljati u uzvratu:

"Naravno, nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu. Oni imaju kvalitetne pojedince koji su jako dobri u kontri i naša izgubljena lopta može biti opasna jer se otvaraju s puno igrača; tu trebamo paziti. Naravno, postoji još toga jer inače ne bi bili tu gdje jesu".

Mlađi brat Mamić je šanse obje momčadi u postotcima označio kao "50-50" i objasnio:

"Još je ostala jedna cijela utakmica; drugo poluvrijeme naših dvoboja. Postoji upitnik ili dva. Stoperski par? Ne, tu znam tko će igrati, ali ipak ćete morati pričekati do sutra navečer".

Modri su u zadnje dvije utakmice stvorili niz odličnih prilika, ali realizacija nije bilo na visokom nivou.

"Da, u Albaniji i Puli smo stvarno stvorili puno prilika koje nismo realizirali, ali to me ne zabrinjava. Puno je bitnije da dobro igramo i stvaramo šanse, a napadači su takvi igrači da im treba malo vremena dok ih krene".

Dinamo je prošle sezone, istina u 3. pretkolu, iz Danske donio prednost protiv Aalborga i potom kod kuće ipak ispao, no trener ne razmišlja o tome:

"To su dvije različite ekipe i ne razmišljam što je bilo tada iako smo odigrali odličnu utakmicu protiv Aalborga na Maksimiru, no nismo mogli zabiti pogodak. Ipak, prošlo je godinu dana, zreliji smo, znamo da imamo odličan rezultat iz Albanije i siguran sam da ćemo biti još bolji i na kraju slaviti te ući u Ligu prvaka".

Podsjetimo, ulaznice za utakmice Dinamo – Skenderbeu su u prodaji po cijeni 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad, a više detalja o ulaznicama možete naći OVDJE. Utakmica počinje u 20:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider