Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgore što se moglo dogoditi

Teška ozljeda: Pivariću propada sezona i Euro u Francuskoj!

Najgore što se moglo dogoditi se – dogodilo. Ozljeda zbog koje je Josip Pivarić napustio igru malo prije poluvremena pokazala se na pretragama kao najgora moguća jer su 'otišli' prednji križni ligamenti desnog koljena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pivarić će tako van terena biti više mjeseci pa mu vrlo vjerojatno otpada i odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj. A sve na prijateljskoj utakmici...

'Samo da ne bude ozljeda' glasi mantra koju trener Zoran Mamić ponavlja prije svake prijateljske utakmice, no ovoga puta, nažalost, nije pomogla:

''Sigurno da nam je ovo veliki udarac jer se radi o igraču koji je standardan u sastavu i koji je bio nositelj energije, agresivnosti, pozitive i općenito kvalitete. Puno će nam nedostajati na terenu i van njega'', rekao je trener Dinama nakon što je saznao rezultate pretraga.

Treneru, cijeloj momčadi i delegaciji 'modrih' u Španjolskoj je bilo jako teško jer je upravo Piva svojim karakterom i otvorenim stavom prema svima godinama zaslužio biti među omiljenim igračima, ali svakako je najteže bilo njemu samome:

''Ma grozno. Kaj da kažem? Niš. Nije moglo gore... Ozljeda, trenutak... Nije moglo u gorem trenutku – jedva je nalazio riječi razočarani bočni igrač 'modrih' pa teško nastavio:

''Sutra ću već drugačije razmišljati, zapeti, dati sve od sebe da bi se što prije vratio na teren.''

Trenutak, a to je par mjeseci prije Europskog prvenstva na koje bi Pivarić nakon fantastične sezone sigurno išao, nije mogao biti gori:

''Nitko se nije vratio nakon ozljede prednjeg križnog ligamenta nakon dva mjeseca pa sumnjam da ću i ja'', kaže Piva, a potvrđuje i Mamić:

''Radnik kakav je on i koliko mu je u prošlosti trebalo malo vremena da se oporavi od ozljeda vjerujemo da će do Europskog biti zdrav, ali bit će bez utakmica i forme tako mislim da je to propalo. Velika šteta.''

Podsjetimo, prošle godine u isto ovo vrijeme, točnije dan kasnije 27. siječnja 2015., Pivarić je u prijateljskoj utakmici protiv Oddsa ozlijedio metatarzalnu kost i odletio u Zagreb na operaciju. Prognoze su govorile kako je sezona za Josipa gotova, a on je kao i uvijek u karijeri dodatno zapeo, radio preko svojih granica i za par mjeseci, gotovo duplo ranije od predviđenog, bio na terenu i igrao. I to tako sjajno da je izborio i svoje mjesto u reprezentaciji.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider