Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To je najbolja opcija'

Pique otkrio pozadinu odluke koja je izazvala brojne polemike

Uoči velikog spektakla u Ligi prvaka Barcin stoper pričao je i o reprezentativnom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi trećeg kola Lige prvaka večerašnji je ogled Barcelona - Manchester City na Camp Nouu.

Na konferenciji za medije bio je Gerard Pique, a u prvom planu nisu bila njegova očekivanja od okršaja s momčadi Pepa Guardiole nego njegova nedavna odluka o kraju reprezentativne karijere nakon SP-a 2018. godine.

Poslije utakmice u Albaniji Pique je objavio kako će odigrati do kraja ovaj kvalifikacijski ciklus i nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (ako se Španjolska očekivano plasira), a nakon toga se oprostiti od reprezentacije.

Njegova objava izazvala je lavinu komentara jer će stoper Barcelone po završetku SP-a imati 31 godinu i zasigurno će još godinama nakon toga igrati na vrhunskoj razini.

"Pročitao sam da su me društvene mreže, Marca i AS prisilili na tu odluku, ili Perezov OK Diario, ali to nije slučaj. Tada ću imati 31 godinu i mislim da je to najbolja opcija. Želim mjesto prepustiti onima koji dolaze", objasnio je Pique, piše Marca, ali osvrnuo se i na utakmicu sa Cityjem:

"Ovo su one utakmice koje te motiviraju. Težimo osvajanju prvog mjesta u skupini, a današnja pobjeda bila bi veliki korak prema tome", rekao je španjolski stoper.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider